Лудогорец разпиля ЦСКА и грабна Суперкупата! Десподов блесна с 4 асистенции (СНИМКИ)

цска_лудогорец4

Лудогорец спечели Суперкупата на България! Разградчани разгромиха ЦСКА с 4:0 в срещата, която се игра на Националния стадион „Васил Левски“. В 29-ата минута Алекс Сантана откри резултата с глава, а в края на полувремето Доминик Янков удвои. В 49-ата минута Сотириу направи резултата 3:0, а в края на мача Мавис Чибота оформи крайното 4:0. В 14-ата минута на двубоя пък Пластун вкара топката в мрежата зад Бусато, но след разглеждане на ситуацията с ВАР, попадението беше отменено. Кирил Десподов пък блесна в мача, след като асистира и за четирите попадения на своите съотборници. В последната минута на мача пък Георги Йомов получи втори жълт и респективно червен картон.

Първата сериозна опасност дойде пред вратата на ЦСКА още във втората минута. Доминик Янков опита да комбинира със Сотириу, но атаката пропадна. В 6-ата минута ЦСКА опита да отвърне на атаките на Лудогорец, но не се получи. Вилдсхут стреля на два пъти, но и двата удара се отклониха от бранители на Лудогорец.

В 14-ата минута Лудогорец прати топката в мрежата на Бусато, след като Пластун засече с глава центриране от корнер на Десподов. Попадението обаче бе отменено от рефера Ивайло Стоянов след консултация с ВАР.

Лудогорец откри резултата, след като в 28-ата минута Алекс Сантана получи топката отлично и с глава матира Бусато, а асистенцията дойде от Десподов. След попадението ЦСКА загуби ритъма на игра. Все пак в 40-ата минута Вилдсхут опита да намери в наказателното поле Баи, но той беше доста далеч от топката.

Доминик Янков и Кирил Десподов разиграха отлично в 41-ата минута след грешка на Жеферсон, а първият се разписа с ефектен удар, за да направи резултата 2:0. ЦСКА отговори с двойно подаване между Варела и Баи, но отбраната на „зелените“ не се даде след удара на първия.

В края на първата част и добавеното време ЦСКА опита да върне един гол, но Варела не съумя да матира Кахлина.

Лудогорец започна вихрено второто полувреме. Десподов центрира от пряк свободен удар, Бусато спаси, топката попадна в Недялков, който стреля, но Жеферсон от голлинията изби топката преди тя да премине с целия си обем голлинията.

В 49-ата минута след грешка на Бусато, който се опита да изчисти една топка напред с крак, не му се получи, топката се отби от крака на Десподов и попадна в Сотириу, който на празна врата не сбърка и направи резултата 3:0.

Срещата се поуспокои, а ЦСКА съумя да стигне до пряк свободен удар на границата на наказателното поле в 83-ата минута, но след изпълнението не се получи нищо интересно, след като Матей имаше претенции за нарушение срещу него в наказателното поле, но съдията остави играта да продължи.

Десподов преодоля елементарно Матей в 85-ата минута, след което пусна топката към Чибота, който направи резултата 4:0. Текпетей пропусна съвсем да вгорчи вечерта за „червените“ като от чиста позиция прати топката в аут.

СНИМКИ: БУЛФОТО


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ