България ще се изправи срещу европейския шампион в исторически мач

италия

Новият европейски шампион Италия ще изиграе първия си официален мач след спечелването на титлата срещу България. Това ще се случи на 2 септември на стадион „Артемио Франки“ във Флоренция. Никога преди това не сме били първият съперник на отбор, който току-що е спечелил европейската титла.

Двубоят е част от квалификациите за Мондиал 2022. „Адзурите“ са в серия от 34 поредни мача без загуба, а на 2 март тази година записаха победа над българските национали с 2:0 на стадион „Васил Левски“. Андреа Белоти откри от дузпа в 43-ата минута, а Мануел Локатели оформи крайния резултат в 83-ата.

Това ще е едва вторият случай, в който България е първият съперник на отбор, спечелил преди това голямо първенство. За първи път това се случва преди 42 години.

На 25 април 1979 г. „лъвовете“ гостуват на актуалния световен шампион Аржентина и губят с 1:2. Точни за „гаучосите“ са Рене Хаусман и Даниел Пасарела (дузпа), а Христо Бонев вкарва за България. Това е последното попадение и последният мач в кариерата на Зума в националния отбор.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ