ЦСКА загря с бой над Ботев (Враца) за битката с Лудогорец за Суперкупата

цска_ботев_враца1

ЦСКА записа най-убедителната си победа в предсезонната си подготовка пред старта на официалните мачове през новия сезон. „Червените” победиха с категоричното 4:0 гостуващия Ботев Враца на „Българска армия”, а на почивката столичани представиха и футболистите, които ще стартират сезона. Преди срещата пък имаше токов удар на „Българска армия“, което затрудни работещите на стадиона да си свършат работата, но все пак проблемът бе отстранен в началните минути на сблъсъка.

Страхотен мач за ЦСКА направи Федерико Варела, който вкара три от головете в срещата, а Гонсало Виейра от врачани си отбеляза автогол в началото на мача, за да даде тон за шумния успех на футболистите, ръководени от Любослав Пенев.

В предните си проверки по време на лагера в Австрия „червените“ победиха Вакер Инсбрук (1:0) и загубиха последователно от гръцкия шампион Олимпиакос (1:2), Вердер (0:1) и азербайджанския Карабах (0:1), а след седмица се изправят срещу първенеца Лудогорец в спор за Суперкупата на България. Пет дни по-късно стартира и евроучастието на „армейците“ от втория кръг на Лигата на конференциите, където за съперник ще имат победителя от двойката Струга и Лиепая.

ЦСКА започна по-добре и поведе още в 3-ата минута, когато Яник Вилдсхуд получи на лявото крило, проби почти до аутлинията и центрира в наказателното поле, където Гонсало Виера се опита да изчисти топката, но си вкара автогол за 1:0. Секунди по-късно домакините имаха шанс да удвоят преднината си. Федерико Варела прати топката в наказателното поле от пряк свободен удар, а Юрген Матей се извиси над всички и с глава отправи неточен удар над вратата. В 11-ата минута Вилдсхуд проби отдясно и отправи удар, но Красимир Костов успя да избие.

След половин час игра Яник Вилдсхуд проби отляво и даде страхотен пас към Ахмед Ахмедов, който не успя да се разпише от близка дистанция и вратарят Красимир Костов хвана топката. Секунди след това Ахмедов напусна терена заради болка в гърба, а на негово място се появи Радослав Живков. Три минути по-късно Красимир Тодоров бе намерен с дълго подаване зад защитата на ЦСКА, но опитът му да комбинира със свой съотборник не бе успешен и Густаво Бусато улови безпроблемно.

В 37-ата минута ЦСКА удвои. Федерико Варела открадна топката от Антонио Георгиев, направи двойно с Живков и с удар в левия ъгъл вкара за 2:0.

В 45-ата минута резултатът стана класически. Отново комбинация между Радослав Живков и Варела завърши с гол на втория, който елиминира технично вратаря Костов.

След почивката в 55-ата минута Пламен Гълъбов центрира по земя в наказателното поле и Живков опита красиво да отклони топката към вратата на Костов, но не намери целта. „Армейците“ продължиха да имат инициативата и в 71-ата минута резервата Асен Дончев центрира отдясно и Федерико Варела оформи своя хеттрик, разписвайки се с глава за 4:0. В 81-ата минута Греъм Кери можеше да вкара нов гол, след като шутира от дистанция, но Дамян Дамянов направи блестящо спасяване, избивайки топката в корнер


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ