Дунав започна подготовка с 28 футболисти, Фирцулеску ще рита в Русе

дунав

Дунав даде официален старт на подготовката си за сезон 2021/ 2022.

Под окуражителните възгласи на феновете, които се бяха събрали на трибуните, треньорите Мартин Цирков и Ивайло Кирилов изведоха група от 28 футболисти на основния терен на клубната база в квартал „Здравец“.

С тях излязоха и някои от най-малките възпитаници на Дунавската Академия.

Както вече съобщихме, новите сигурни имена в тима са опитният румънски халф Драгош Фирцулеску и младите и талантливи близнаци Георги и Станислав Вълчеви.

Освен това подготовка с „Дунав“ започнаха левият краен защитник Мартин Иванов, който е юноша на клуба, играл е още в „Локомотив“ Русе, а през последния сезон бе част от „Шумен 2007“, 22-годишният халф Мирослав Георгиев, който е юноша на „Лудогорец“ Разград, а за последно игра в „Спартак“ Варна, както и нападателят Томислав Александров, който е бил част от школата на нидерландския „ВВВ Венло“.

Ново попълнение има и в треньорския щаб. Любомир Петков се завръща в клуба като треньор на вратарите, функция която изпълняваше в годините, в които „драконите“ стигнаха от аматьорите до евротурнирите и играха 4 поредни сезона в елита.

Русенският отбор ще се готви при домашните условия на спортен комплекс „Дунав“. Както вече съобщихме, вече има договорени и дати и съперници за 5 контроли, които ще се проведат в Русе – на 17.07. срещу „Спартак“ Варна, на 28.07. срещу „Спартак“ Плевен, на 31.07. срещу втория отбор на вицешампиона от последния сезон в Румъния FCSB, на 04.08. срещу „Прогресул“ Букурещ и на 07.08. срещу втория тим на друг от големите клубове в северната ни съседка „Динамо“ Букурещ.

Междувременно програмата на БФС предвижда на 24.07. дунавци да играят среща от предварителния кръг на турнира за Купата на България.

Началото на първенството в Североизточната Трета лига се очаква да е в средата на август.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ