Проектът на Диксън за новия стадион на Левски взриви социалните мрежи

Диксън

Кандидат-собственикът на Левски Джо Диксън показа как би изглеждал новия „Георги Аспарухов“ и пространството около него.

Англичанинът обеща да инвестира 240 милиона евро, след като придобие собствеността върху клуба.

Само за минути видеото бе качено на сайтове и в социалните мрежи и предизвика хиляди коментари, пише „Мач Телеграф“.

Най-голяма част от съмненията и атаките срещу Диксън дойдоха още заради първите кадри, показващи палми в началната визуализация на клипа. Други коментари бяха предизвикани от автомобилите на клипа, които бяха с ляво движение. Именно такова е то в Англия и това вероятно се дължи на факта, че Диксън идва от Великобритания.

Стадионът наподобява визията на „Парк де Пренс“ в Париж. Сериозно впечатление прави и основната сграда на мола в клипа, за която очевидно е използван готов стар проект и то според различни данни в мрежата той е на 4 години. Планът е достъпен на платформа sketchup.com и е публикуван през 2017 година. За него се твърди, че е проект на търговски център SM City Monumento в Колокан сити, Филипините. Има и подробно описание за това какво трябва да представлява търговският център. В края на материала авторът е уточнил, че не става дума за реален проект, а само за забавление. „Моля, не крадете моите проекти или ме цитирайте, ако ще го използвате“, пише авторът.

Стадионът, изобразен като бъдещ дом на Левски от Диксън, всъщност носи името „Кинг Палас Стейдиъм“ и е с капацитет 78 000 зрители. Въпросната картинка е направена от испанеца Микаел Кинтела, като е добавена информацията, че проектът е базиран на стадиона на Пари Сен Жермен „Парк де Пренс“.

Голяма част от „сините“ фенове нападаха проещта на британеца, докато привържениците на ЦСКА спукваха опонентите си от подигравки.

„Тоя е измамник. Всичко, което е представил досега е крадено и фалшиво. Май само лъже и не знам какво иска от Левски, но не мисля, че след него отборът ще просъществува“, казва един от потребителите с никнейм „синя истина“.

Част от привържениците на Левски обаче не виждат нищо нередно в клипа, обосновавайки се, че никой не би платил за изготвяне на пълен проект при положение, че Диксън още няма гаранции, че ще придобие акциите.

„Между другото за господа хейтърите да уточня – има разлика между идеен и пълен проект и цената е доста по-скромна ако е без всичките детайли.. Да не говорим, че при къща за 100 бона и при мол и стадион за 200 млн лв разликата в проекта е като между 50 и 100 000 лева“, пише друг потребител, който защитава сериозността на намеренията на Диксън.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ