Официално: Етър представи Великов, целта пред треньора е завръщане в елита

binary comment

Веселин Великов е новият старши треньор на Етър, съобщи председателят на УС на клуба Деян Куздов. Двете страни се споразумяха и подписаха договор, а утре Великов ще изведе „болярите” за първа тренировка. Целта, поставена пред него, е завръщане в елита още през новия сезон.

Веселин Великов е роден на 19 март 1977 г. в Елена. Първият му професионален отбор е именно Етър, с който за година и половина през 1997-98 г. записа 38 мача и 2 гола. После кариерата му продължава в ЦСКА, Марек, Кавала (Гърция), Родопа и Любимец. Като треньор вкара Любимец в „А” група, после стори същото с Дунав и го изведе до участие в евротурнирите. Начело на Кариана (Ерден) стигна до първото място във Втора лига, преди тимът да се разпадне, а доскоро бе начело на Ботев (Враца), който успя да спаси от изпадане.

„Спряхме се на Великов, защото за нас първо е много важно човекът, който ще води отбора, да знае какво значи Етър и каква тежест има виолетовата фланелка. Заложихме на човек, който е бил в Етър в трудните години в „А” група. Великов е от региона и е запознат с футбола тук. Доказал е с работата си през годините, че успява да постигне поставените задачи. Това бе един от основните мотиви да му предложим да работа. Целите, които сме му поставили, са да върне Етър още тази година в Първа лига, да интегрира момчета от втория отбор и да им даде шанс да се докажат с виолетовата фланелка. Идеята ни е колкото може повече футболисти в тима да бъдат от Велико Търново”, коментира председателят на УС Деян Куздов.

Самият Веселин Великов даде първото си интервю като старши треньор на Етър минути след подписването на договора с „виолетовите”.

– Добре дошъл отново на „Ивайло”! Лесно ли стигна до решението да поемеш Етър?
– Благодаря! Имахме разговори с ръководството, за мен най-важно беше, че отборът има цел завръщане в елита. Всички трябва да знаят, че това няма да стане лесно. Бюджетът е намален, но смятам, че футболистите, които сме избрали да останат, както и новите, ще свършат работа. Лошото бе само, че трябваше да направим селекцията за три дни, знаете, че повечето отбори започнаха подготовка. Беше трудно, но се надявам, че ще успеем!

– Раздели се с отбор, който стана в елита, а поемаш тим във Втора лига. Ще коментираш ли причините за раздялата?
– И двата отбора можеха да се спасят. Дали работя в Любимец, Кариана, Дунав или Ботев (Враца), искам моите отбори да побеждават. Във Враца имахме разминавания с ръководството по отношение на финанси, на трансферна политика. Преди три месеца бяхме говорили други неща. Пожелавам успех на хората във Враца, но моят отбор вече е Етър и искам по най-бързия начин да се завърне в Първа лига! Да играем добър и красив футбол и да върнем хората по трибуните!

– Поемаш тима ден преди старта на подготовката, ще успеете ли да направите селекцията?
– Всички отбори бяха започнали подготовка и някои от играчите, които исках да привлечем, вече имат договори. Но мисля, че събрахме един боеспособен отбор. Искаме да се върнем бързо в елита, което няма да е лесно, защото във Втора лига се играе различен футбол. Но ще направим всичко възможно, за да изпълним целта.

– Кои влизат в твоя щаб?
– Мой помощник ще бъде Димитър Иванов, с когото работих в Ерден и Враца. Христо Иванов също влиза в треньорския щаб, ще бъде играещ треньор на вратарите. Досегашният треньор на дублиращия отбор Марин Стефанов е третото име в моя екип.

– Оформен ли е вече съставът?
– От досегашния отбор в елита останаха 9 футболисти, но преговаряме с още от тях. Намерил съм 4-5 нови попълнения, които ще вдигнат класата на отбора. Ще ги видите на първата тренировка. Освен тях можем да вземем още максимум две-три имена. Контролните срещи вече са насрочени, в понеделник започваме здраво работа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ