Сделката е факт! Локомотив (Пловдив) продаде Момчил Цветанов

Левски Локомотив Пловдив 27 цветкович момчил цветанов

Локомотив (Пловдив) продаде Момчил Цветанов в Южна Корея. “Смърфовете” се разделят с един от основните си футболисти, който ще продължи кариерата си в Азия. Играчът вече е подал документи за виза, а новият му клуб все още се пази в тайна. 30-годишният национал на България имаше няколко оферти от Турция, но Христо Крушарски отказа да го пусне, докато не дойде предложението на тим от К Лига 1.

Интересното е, че бившият играч на Литекс и ЦСКА имаше дори предварителна договорка с втородивизионния турски Коджаелиспор, който обаче отказа да плати исканата от Крушарски сума. Така Цветанов ще продължи кариерата си в Южна Корея.

Чико изигра 85 мача с екипа на “черно-белите” от Пловдив, в които отбеляза пет попадения. Той пристигна на “Лаута” през лятото на 2018 година, като записа името си в историята на клуба. Плевенчанинът спечели с Локо две Купи на България и Суперкупата на България. Благодарение на успехите с пловдивчани Цветанов стана първият български футболист, който триумфира с купата на страната с четири различни клуба.

Левият халф-бек има две купи с Литекс (2008 г. и 2009 година), две с Локо (2019 г. и 2020 г.), една с ЦСКА (2016 г.) и една със Славия (2018 г.) Националът е още двукратен шампион на България с Литекс (2010 г. и 2011 г.) и двукратен носител на Суперкупата на България (с Литекс 2011 г. и Локомотив Пловдив 2020 г.).

Доброто му представяне с фланелката на “черно-белите” не остана незабелязано и от селекционера на “лъвовете” Ясен Петров, при който дебютира в националния отбор. Под негово ръководството Чико записа вече шест мача с екипа на “трикольорите”, а четири от тях стартира като титуляр.

Това е втори трансфер зад граница на футболиста, който през 2017 година игра с екипа на полския Стал (Миелец).

Трансферът няма как да радва треньора Александър Тунчев, който губи един от основните си и най-опитни играчи за схемата 3-5-2, след като вече клубът бе напуснат от Кристиян Илич, Диниш Алмейда, Давид Малембана и Лукас Масоеро.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ