Важна среща за бъдещето на Левски! Сираков казва в понеделник какво ще става

левски_тренировка

В понеделник ще се проведе важна среща на „Герена“ и тя няма да е между Наско Сираков и Джо Диксън, нито пък на настоящия собственик и друг инвеститор.

Сбирката ще е между Сираков и това, което към този момент има като представителен мъжки отбор или по-точно с неколцината футболисти, трениращи с новите екипи.

Идеята е шефът да разбере кои играчи имат в плановете си друго, различно от Левски, развитие на кариерата. Няколко футболисти вече напуснаха тима, а до ушите на Сираков достигат информации за интерес на български клубове към играчи на сините.

Един от тези мераклии за футболисти от на пръв поглед разпадащия се тим на сините е Славия. От там са хвърлили око на Здравко Димитров. Не е изключено от „Овча купел“ да си направят устата и за братята Ради и Боби Цоневи, които са искани и от Арда.

Срещата между Сираков и футболистите е като прелюдия между евентуален План Б, при който в Левски досегашният таван на заплатите от 10 хиляди лева ще бъде свален до максимум 5 хиляди лева. Или пък на „Герена“ ще изгрее слънце и ще се стигне до оптимистичен вариант.

План А е ясен – клубът става собственост на Джоузеф Диксън, тима поема Станимир Стоилов, като ще има пари и за селекция. Играчи за привличане вече са набелязани от Мъри. Левски продължава да не е обявил плановете си за подготовка. Сините имат капариран лагер в Правец, но дати не са посочвани. Няма официално насрочени и контроли, а играчите на разположение на временния треньор Живко Миланов са под 15. Вчера те имаха поход на Витоша, вместо две занимания на „Герена“.

Наско Сираков иска още 20 дни от синята общност, докато обяви окончателно ще стане ли сделката с Джо Диксън, или ще пропадне. Това обаче на този етап става по неофициален път, чрез подставени информационни канали, представящи се за близки до преговорите, пише „Тема спорт“.

Вчера трябваше да има отговор на проверката на представените от американска банкова институция писмени гаранции за парите на Диксън, чийто обем непрекъснато варира между 100 и 250 милиона долара. Самият Джоузеф в момента би трябвало да е в САЩ. И там да създаде фирма, която след това да контролира българска компания, която ще придобие мажоритарния пакет акции от Наско Сираков.

През тези 20-ина дни трябва да постъпят първите милиони от англичанина, ако се стигне до сделка. Те трябва да запушат най-неотложните финансови дупки в клуба. Първо от „Герена“ казаха, че едва ли ще има превод без подписан договор за акциите, сега версията е – Диксън да покаже загриженост и да извади пари.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ