Тити Папазов разкри кое е странното в играта на националния отбор и отсече: Хората в България заслужават да завършим с победа!

Тити Папазов

Старши треньорът на младежкия национален отбор U20 Константин Папазов се надява отборът ни да завърши с победа Европейското първенство в Дивизия B в София. След поражението от Чехия днес, утре тимът ни се изправя срещу Белгия в последния си мач от шампионата, който ще бъде за разпределение на 7/8 място.

„Хората в България заслужават, да завършим с победа. Дали сме пети, шести, седми или осми няма никакво значение, но победата има стойност за хората. Трябва много характер и воля. Отборът на Белгия е по-добър от нас, но това по никакъв начин не бива да ни отказва. Белгия, Чехия и България са горе долу на едно ниво. Другите отбори, както и този на Финландия, който падна от Русия, чувствително ни превъзхождат. Няма с какво да компенсираме“, заяви Папазов пред Bgbasket.com.

Той обясни и причините за поражението от чехите. „Безспорно имаше много повече желание от вчера, като изключим първите пет минути. Въпреки лошото начало, успяхме да се върнем с характер. Вече има и много умора. Докарахме го до 48:46 с помощ от публиката. Малко трябваше. Куца ни нападението, това ни е основната слабост. В мачове срещу по-слаби съперници или такива, които са горе долу на нашето ниво като Чехия, го компенсираме със старанието. Като изключим мача вчера, може би сме един от отборите с най-добра защита, без това да е реално така. Това е плод на желание и себераздаване. Мисля, че ни прилягаше да играем за 5/6 място заради отношението, което имаме на първенството“.

„Българските отбори са известни с това, че имат добро нападение, добра стрелба от тройката и немного добра защита. Ние сме променили лошото към добро, но доброто сме го занемарили. Видимо е, че нашият отбор е с много нисък процент стрелба. Това е проблем“, добави наставникът.

Константин Папазов не бе доволен от техническото нарушение на Кръстан Кръстанов, но сподели, че то не е повлияло на крайния изход на двубоя. „Техническото на Кръстан е първо за тима, надявам се да бъде и последно. Отборът ни е дисциплиниран максимално и това е абсолютно нелепа проява. Не мога да кажа, че е имало решаващо значение, но беше неприятно, защото стана в наше нападение“.

Ден преди края на първенството, той направи и равносметка на представянето до момента. „По-скоро съм доволен от първенството като цяло. Когато започнахме, аз им казах, че искам от тях себераздаване. Знаех, че това е нещо, което зависи от нас. В тази част съм много доволен. Това изисквах от тях от първия ден. Знам, че сме достигнали нещо, от което да не се срамуваме. Искаше ми се да бъдем в четирите, а след това и да играем за 5/6 място. Мисля, че реалното класиране, което можеше да направим като максимум, е да играем за 5/6 място“, завърши Папазов.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ