Невяна Владинова: Отстрани ми е много по-трудно, вълнувам се повече, отколкото като състезател

невяна владинова

Вицепрезидентът на БФХГ Невяна Владинова вярва, че най-доброто за Катрин Тасева и Боряна Калейн предстои на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

“Много съм щастлива за Катрин и много се радвам за нея, особено след тежката подиум тренировка, която направи. Успя да се се събере, беше бърза, динамична, допусна и някои грешки, но вярвам, че ще играе още по-добре в следващите дни. Боряна беше леко притеснена, явно адреналинът все пак й дойде малко в повече, но се надявам, че в тези два дни, които минаха, тя успя да извади цялото напрежение от себе си и от тук нататък ще я виждаме така, както сме свикнали и както тя е показала, че може да играе. Аз съм спокойна за момичетата и вярвам, че най-доброто предстои. Искам утре да ги видя много спокойни, много концентрирани. Катрин и в изминалите два дни се забелязваше колко е концентрирана, как следи уредите и искам утре да е още по събрана в себе си, а на Боряна й пожелавам да се успокои и да играе така, както само тя може. Вярвам, че и двете ще зарадват много българските зрители“, каза Владинова.

„Ако съм изненадана от нещо, то е от момичетата, които се борят за последната олимпийска квота, която ще бъде спечелена на това състезание. Мислех, че са по-малко, а те ще се окажат много и там ще има голяма битка, освен битката за медалите. Русия, Беларус, Израел бяха изключително силни, това са едни много талантливи момичета. Изненадана съм от формата на Александра Аджурджукулезе, която не можа да се представи добре и изобщо не попадна в 24-е за многобоя. Това може би се дължи, че там София Рафаели им обърка сметките на всички, но пък тя е много добра гимнастичка и аз много се радвам за нея“, добави Невяна Владинова.

„За Рейчъл Стоянов се радвам много, че успя да се класира и ще я видим в борбата за многобоя. Това ми е първото голямо състезание, което успявам да изгледам в ролята на вицепрезидент, което е огромно предизвикателство за мен. Да бъда от другата страна изцяло, да се сблъсквам с всички неща, които се случват отзад и които остават неизвестни за нас като гимнастички и наистина те са страшно много, дори не ми остава време да сляза и да си поговоря с момичетата, да ги видя. Но пък ми харесва, интересно ми е, много по-емоционално е, много по-вълнуващо, много по-трудно е отстрани. Дори не се наемам да коментирам групата, в която играят българките, защото около 10 минути след тяхната игра аз не мога да говоря, не мога да кажа нищо! Пожелавам им много успех и да знаят, че цяла България е с тях и ги подкрепя!“, каза още Владинова за БФХГ.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ