Новият в ЦСКА се пробвал в 5 държави! Разкриха колко ще платят армейците

жуниор_нзила

ЦСКА ще трябва да плати 100 000 евро на швейцарския Киасо за наема на Жуниор Нзила, пише „Мач Телеграф“. Точно такава сума е платил и Наполи преди година, за да държи под око таланта във втория си отбор.

Италианският клуб обаче е преценил, че халфът няма качества да се пребори за мъжкия тим и връща халфа в Швейцария. Сега французинът с корени от ДР Конго ще опита да се наложи на „Армията“.

Историята на Жуниор Нзила е доста необичайна. Кариерата му тръгна на 17 години от скромния Торси в регионалните френски дивизии. Още от тийнейджър се пробва по кастинги и обикаля половин Европа по съвет на брат си.

През ноември 2018 г. играе три мача в Швеция, в които се гледат таланти, събрани отвсякъде. След това следват опити на различни места – в Клермон, Торино, Сасуоло и Киасо. Има неприятен спомен и от Парма, където нищо не се случва. Сам признава, че се е пробвал още в Португалия и Мароко. Това означава, че е бил на тестове в общо пет държави.

През сезон 2019/20 има три мача за четвъртодивизионния швейцарски Парадисо. Първият му професионален договор е с втородивизионния Киасо. В мача за купата на Швейцария срещу Цюрих (3:2) е забелязан от скаути на Наполи, които го взимат в Примаверата. През пролетта няколко таланти от младежкия тим са поканени да тренират с първия състав заради ситуацията с COVID-19, но Нзила не е сред тях. Общо има три мача за втория тим на неаполитанците, като последният от тях е на 24 февруари срещу младежите на Пескара (0:2).


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ