Илиана Раева: Момичетата направиха грешки, дано утре е по-добър ден

илиана раева

Президентът на БФХГ Илиана Раева заяви, че се надява допуснатите грешки в днешния ден на Боряна Калейн и Катрин Тасева на бухалки и лента в квалификациите на многобоя да са им за урок до края на Европейското първенство във Варна.

„И двете момичета днес допуснаха грешки. Вълнението и голямата отговорност на всяка цена да играят силно донякъде им изигра лоша шега. Смятам, че вчерашният ден повлия на Боряна. Опитахме се да направим всичко възможно да я изкараме от това състояние, но днес тя игра много, много добре по отношение трудностите с тяло, скокове, пируети, с много повече енергия игра, но допусна грешка от липса на концентрация. Важното е, че се класираха в първите 12, утре ще играят в силната група. Състезанието започва от 0. Вярвам, че утре ще играят още по-силно. Катрин направи една силна квалификация с малки грешки на лента и на бухалки. Малко не стигна на Боряна да се класира за финала на лента, но грешката, която допусна е много голяма. Започна изключително силно, бях сигурна, че ще я изиграе докрай. Направи едно много нелепо завързване на възел на един почти никакъв елемент. И двете са в много добра форма. Вярвам, че утре ще имат по-добър ден“, коментира Раева след състезанието.

„Надявам се, че тези грешки ще са полезен урок за Боряна. Ще поговорим тази вечер. Това трябва по-скоро да й помогне, отколкото да й попречи. Аз й казах, че по-добре днес да допусне грешки, отколкото утре. През цялата година всички състезателки допускаха грешки. Много сериозно усложнихме съчетанията, но малко или много вълнението си каза думата. Това, че те през цялата година те се борят за медали също повлия“, добави президентът на БФХГ.

“През този олимпийски цикъл ние вървяхме много постепенно към призовата тройка, с постепенно усложняване на съчетанията. Влизайки в битката за медалите се иска много здрава психика и много силна концентрация по време на състезание. Аз вярвам, че ще успеем. Рецептата Боряна да се справи с отговорността, която се стовари върху нея е, работа – много работа в залата. Трябва много добър анализ тя самата да си направи, защото е достатъчно голям състезател. Треньорите също трябва да направят анализ, но трябва да се вземем поука от грешките, защото всяка грешка е стъпало напред. Пак казвам по-добре днес, по-добре вчера, отколкото тези грешки да са утре“, заяви Раева.

„Катрин излезе преобразена в тези квалификации. Тя обича аз да присъствам на състезанията, защото чувства увереност и сила, когато съм при нея. Боряна е друг тип, тя обича да се самоизолира, да се вглъби, да се концентрира и го умее много добре. Състезателките не са машини, всички от претендентките за медали допускат грешки на големи турнири. Дано тези грешки да са останали зад нас и утре момичетата да излязат по-спокойни и по-уверени. Ние ще направи всичко, което зависи от нас това да бъде така“, завърши Илиана Раева.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ