Джо Диксън обяви плана си за Левски! Англичанинът обяви защо сделката може да пропадне

Диксън

Спряганият за нов собственик на Левски, Джо Диксън, обяви плановете си за извършването на огромна инвестиция, в размер на 250 милиона лева. Той потвърди, че иска да изготви проект, чрез който столичният гранд да може да се превърне в самоиздържащ се клуб в близките години.

„От около шест месеца преговаряме. Това е най-голямата спортна марка в държавата. Генерално, състоянието на спорта в Европа в източната ѝ част показва така, че този бизнес модел не е устойчив. Идеята е да инвестираме средства не само в построяването на нов стадион, а и на търговски център. Причината за това е, че гледаме на тази инвестиция в дългосрочен план и този футболен клуб да може сам да се издържа. Независимо дали аз съм собственик или някой друг искам да се изкарват средства без да е необходимо инвеститор да влага непрестанно пари и смятам, че това е добре. Не представлявам никого”, продължи Диксън.

„Доколкото ми казаха адвокатите, в момента всичко е във финален стадий. Акциите ще бъдат в България и дружество и ще бъде контролирано от САЩ. То е моя собственост и ще се контролира от мен. Срещнахме се с Мъри Стоилов и Наско Сираков. Вторият ще остане като президент в клуба. Господин Стоилов е нашият първи избор за треньор, той е предпочитаната фигура. Сега сме в преговори с него, знаем, че скоро започва подготовката. Знаем и успехите на Стоилов със Сираков и вярваме, че след този труден период трябва да гарантираме на феновете нещо добро с надежда, докато започваме по-агресивно с плановете по проекта за разработване на нов стадион”, продължи Диксън.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ