Франция загря за Евро 2020 с класика над България, Наумов спаси лъвовете от по-голяма загуба

българия

България загуби с 0:3 от Франция в последната си контрола. Антоан Гризман откри със задна ножица резултата за „петлите“ в 29-ата минута, а Оливие Жиру се разписа на два пъти в края на срещата – в 83-ата и 90-ата минути.

Националният отбор на Франция започна много силно мача и веднага създаде голово положение пред вратата, пазена от Наумов.  Килиан Мбапе проби отляво, преодоля Иван Турицов и стреля по диагонала, но покрай вратата.

В 27-ата минута вратарят ни Наумов направи брилянтно спасяване. Карим Бензема комбинира с двойно към Мбапе. Звездата на Пари Сен Жермен излезе „очи в очи“ с Наумов, но българският вратар направи изключително спасяване. Две минути по-късно обаче „петлите“ ликуваха. Мбапе финтира Христов в наказателното поле и стреля, но топката се отби в крака на Иван Турицов. Тя отиде към Гризман, който се обърна със задна ножица и след рикошет в главата на Ивайло Чочев топката влетя в нашата врата – 1:0 за Франция.

Малко след това Бензема надскочи Турицов и стреля неточно с глава, но при приземяването получи травма в областта на лявото коляно. Лекарският екип на „петлите“ не посмя да рискува със здравето на играча и на негово място се появи Оливие Жиру.

В 41-ата минута Пол Погба изведе вдясно зад отбраната на България Мбапе, който пусна успореден пас за непокрития вляво Гризман. Нападателят на Барселона шутира с десния крак, но Наумов с една ръка направи зрелищно спасяване и изби в ъглов удар. Минута преди края Даниел Наумов парира силен шут по диагонала от влезлия като резерва Оливие Жиру.

Второто продължение започна, както и първото. В 49-ата Мбапе можеше да комбинира вдясно за Павар, но се отказа, а това увлече Турицов към бранителя на Байерн Мюнхен. Така Мбапе си освободи зона за стрелба и го направи, но Наумов боксира умело напред и предотврати гол за французите.

В 64-ата минута пък Килиан Мбапе отново пробва рефлекса на Даниел Наумов, но той улови с лекота опита на звездата на френския футбол. Минута по-късно Павар опита мощен изстрел от разстояние, но встрани. В 65-ата минтуа се пропукахме в отбрана, а Усман Дембеле видя вляво Килиан Мбапе. Той можеше да матира Наумов, ала ударът му отлетя встрани.

Две по-късно пък Тома Льомар изведе вляво Люка Дин, а крайният бранител на Евертън стреля силно, но и този път Наумов изби и спаси българската врата. В 69-ата пък Бирсент Карагарен и Андреа Христов се появиха като резерви, а място отстъпиха Доминик Янков и Иван Турицов. В 72-ата минута Жиру свали топката с гърди към Тома Льомар, който стреля силно, но и доста неточно – аут.

Дванадесет минути преди края „трикольорите“ стигнаха до първия си удар. Бирсент Карагарен проби отдясно и комбинира с Димитър Илиев. Капитанът на Локо Пловдив върна към своя клубен съотборник, но изстрелят на Карагарен профуча встрани от вратата на Юго Лорис. В 83-ата минута французите реализираха втория си гол. Бенжамен Павар центрира отдясно остро по земя в наказателното ни поле, а Оливие Жиру този път изпревари Вальо Антов и завърши с левия крак, за да покачи актива на „петлите“ до 2:0.

В последната минута Уисам Бен Йедер получи пас вляво от Льомар. Играчът на Монако веднага видя Жиру в наказателното поле на българите, който с лекота реализира на празна врата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ