България ще търси нов положителен резултат в контролите срещу Русия

българия

Днес в 18:00 часа България гостува на Русия във втората си проверка от своето мини турне. Възпитаниците на Ясен Петров ще опитат да направят нова важна крачка напред в развитието си като отбор под негово ръководство. “Лъвовете” не са поставени под напрежение и могат спокойно да излязат на терена на „ВТБ Арена“ и да се опитат да играят открит футбол срещу по-именития си съперник.

Евентуален успех ще бъде първи за селекционера, който вярва че тимът ще се представи добре в Москва. Той се надява да постигне нов положителен резултат, който да вкара самочувствие в обновения национален отбор.

Нашите момчета дадоха добър знак в гостуването на Словакия (1:1) преди четири дни. Те показаха приличен футбол през първите 25 минути и с малко повече шанс можеха дори да спечелят този двубой.

Кирил Десподов ще бъде капитан за първи път в своята кариера, а Иван Караджов ще направи своя дебют на вратата на “лъвовете”. Ясен Петров, който иска да видиш всички играчи, които е повикал за лагер сбора, ще направи седем промени в състава от равенството със Словакия.

Той сменя схемата и отново ще се играе 3-5-2, след като в предната контрола отборът излезе с четирима в защита. Тримата пред Караджата са Андреа Христов, Петко Христов и Валентин Антов. Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов трябва да оперират по двата фланга, а Ивайло Чочев, Доминик Янков и Кристиян Малинов са тримата халфове. Именно талантът на Лудогорец трябва да подсилва с извеждащи подавания нападателите Анрей Гълъбинов и Кирил Десподов, които водят атаката.

В същото време за “Сборная” днешната среща не е без значение. Това е последната проверка на отбора преди Евро 2020 и той ще иска да запише успех, с който да си върне настроението след загубата от Словакия (1:2) и равенството с Полша (1:1) в последните си два мача. Освен това над 10 000 зрители ще подкрепят тима от трибуните, които ще аплодират Филип Киркоров, който ще пее химна на домакините.

Селекционерът Станислав Черчесов разполага с доста опитни и класни футболисти като Артьом Дзюба, Юрий Жирков, Алексей Миранчук и Александър Головин, така че определено руснаците са фаворит поне на хартия. Други двама класни играчи като Денис Черишев и Марио Фернандес пък пропускат днешната среща, защото още не са напълно възстановени от своите травми.

В състава на Русия вероятно промените ще са доста по-малко от седемте, които прави Петров, тъй като Черчесов иска да избистри окончателно състава за първия мач на еврофиналите срещу Белгия.

Предполага се, че той ще изведе на терена Шунин на вратата и Семьонов, Джикия и Кудряшов в защита. Кузяев и Караваев ще са халф-бековете, а Зобнин и Оздоев ще са двамата опорни халфове. Дзюба ще действа на върха на атаката, а Миранчук и Головин ще бъдат зад гърба му.

Интересното е, че досега България има сравнително малко сблъсъци с Русия и показателите са доста близки. “Трикольорите” могат да се похвалят с 1 победа, 1 равенство и 2 загуби от “Сборная” и голова разлика 7:5 за руснаците.

Вероятни състави:

РУСИЯ: Шунин, Семьонов, Джикия, Кудряшов, Зобнин, Оздоев, Караваев, Кузяев, Миранчук, Головин, Дзюба

БЪЛГАРИЯ: Иван Караджов, Андреа Христов, Петко Христов, Валентин Антов, Бирсент Карагарен, Ивайло Чочев, Кристиян Малинов, Доминик Янков, Момчил Цветанов, Кирил Десподов, Андрей Гълъбинов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ