Още двама напуснаха Етър! Бюджетът на болярите ще бъде сериозно орязан

славия_етър

Етър ще ореже драстично бюджета за следващия сезон във Втора лига.

От клуба водят преговори с футболистите, които ще останат, за намаляването на техните заплати, а с тези, които не бъде постигнато споразумение, ще следва раздяла.

Болярите ще изграждат нов състав за участието във втория ешелон. Ръководството дори търси нов треньор, който да води отбора през следващия сезон, защото клубът не може да гарантира финансова стабилност и желания бюджет на Александър Томаш, пише kotasport.com.

Специалистът постави като условие да остане – Етър да гарантира, че ще се бори за завръщане в елита. Още двама футболисти си тръгнаха от Етър.

Става въпрос за Христофор Хубчев и Венелин Филипов. Те са свободни да си търсят нови отбори.

Тимът вече бе напуснат от трима играчи – Симеон Мечев, Алдаир Ферейра и Миси Мезу. Нападателят Ловре Кнежевич и защитникът Пламен Крачунов също се очаква да не останат в Етър. От клуба си тръгна и административният директор Страцимир Тинчев.

30-ата годишнина от титлата на тима ще бъде отбелязана с шампионски мач на стадион “Ивайло”.

На 9 юни, когато през 1991-а болярите получават златните медали, от 18:30 часа ще се състои двубой с ветераните на Берое. Заралии пък тази пролет отбелязаха 35 години от своята титла (1986-а).

“Имаше предложения да поканим Левски или ЦСКА, но такива мачове вече са правени.

Големият треньор Георги Василев даде идеята да ни гостува Берое. Легенди на двата отбора ще излязат един срещу друг в Търново в бенефисния мач”, съобщи президентът на Етър Деян Куздов.

Виолетовия екип, който ще е специално изработен за мача, ще носят Бончо Генчев, Цанко Цветанов, Илиян Киряков, Николай Донев, Калоян Чакъров, Георги Георгиев, Сашо Христов, Генчо Генчев, Ангел Червенков, Сашо Димов, Георги Попиванов и др.

Една от кулминациите ще бъде оригиналната шампионска купа от 1991-а, която ще обиколи “Ивайло”.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ