Часът на истината настъпи! Черно море и Арда влизат в битка за последната евроквота

черно_море

Днес в 19:00 часа е баражът между Арда и Черно море за последната евроквота. Двата тима излизат един срещу друг на „Арда Арена“ в Кърджали в пряк сблъсък, който ще прати един от тях да участва в новосформирания от УЕФА турнир Лига на конференциите. Всеки от двата тима ще иска да се възполза от този шанс, така че можем да очакваме доста емоционален и интересен сблъсък.

Освен за престижа да представя България пред Европа, победителят в този двубой ще си гарантира и доста солидна сума в касата си. Той ще се класира директно за втория предварителен кръг на Лигата на конференциите и така ще има сигурни 350 хил. евро от УЕФА. Тази сума може да нарасне още, ако отборът запише победи и продължи още по-напред в турнира.Арда бе приятната изненада в efbet Лига през изминалия сезон. Отборът Кърджали завърши 4-и в крайното класиране и именно така се добра до днешния бараж.

Черно море пък мина по трудния път дотук. Варненци останаха във втората четворка, но макар да не бяха особено убедителни, все пак успяха да завършат на 7-ото място и да получат този златен шанс да се борят за място в Европа.В редовния сезон двата тима си размениха по една победа. Черно море спечели с 2:0 на „Тича“, докато Арда взе ответния мач в Кърджали с 1:0.

Предстои и интересен сблъсък на двете скамейки, къзето са двама от най-добрите български специалисти – Николай Киров и Илиан Илиев. Това ще е 10-и сблъсък между тях, като до момента предимството е на страната на Илиев, който има 4 победи, 2 равенства и 3 загуби срещу Белия.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ