Зрелищно реми между Арда и Локо (Пд)! Синът на Гонзо носи точка на смърфовете

локомотив_пловдив

Арда и Локомотив (Пловдив) направиха 3:3 в последния мач и за двата състава от плейофната фаза на efbet Лига. Спас Делев заби два гола за домакините, един добави Тонислав Йорданов. Александър Колев отбеляза първото си попадение в елита за пловдивчани. Димитър Илиев също се разпаса, а в самия край на мача Александър Иванов, син на Георги Иванов-Гонзо, донесе точката за Локо. Двубоят беше без значение за двата тима. „Смърфовете“ си бяха осигурили сребърните медали, което позволи на Александър Тунчев да пусне в игра младоците Кристиан Томов, Александър Колев и Даниел Иванов. Арда пък нямаше как да се премести по-напред от четвърта позиция, която обаче праща тима на бараж срещу Черно море за място в евротурнирите.

Двубоят стартира с бърза размяна на голове заради грешки в защитите на двата тима. Арда нанесе първия удар в мача, след като Александър Георгиев прати топката в наказателното поле, където Спас Делев бе оставен абсолютно сам и необезпокояван отбеляза седмия си гол този сезон. Десетина минути по-късно кърджалийци проспаха центриране Момчил Цветанов, и Алекс Колев и реализира за 1:1.

След попаденията темпото на игра спадна, но в края на първата част Спас Делев вкара второто си попадение в срещата. Националът премина през половината противникова защита и заби топката в мрежата на Кристиан Томов, извеждайки домакините напред.

Пет минути след подновяването на играта Арда отбеляза ново попадение. Деян Лозев центрира перфектно за Тонислав Йорданов, който се извиси в наказателното поле и с мощен удар с глава удвои аванса на своя тим.

В 66-ата минута Димитър Илиев върна едно попадение за „смърфовете“. След страхотна контраатака Карагарен намери непокрития капитан на гостите, който се зачуди дали да стреля и отправи слаб удар, отразен от стража на Арда. При добавката обаче нападателят бе по-прецизен и отбеляза своя гол №13, с което превръща сезон 2020/2021 в най-резултатната си кампания до момента.

В самия край на срещата синът на Гонзо се превърна в герой за гостите. Момчил Цветанов центрира по земя към наказателното поле, където младият Александър Иванов отправи изстрел и след рикошет в Таравел изравни за 3:3.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ