Феновете на ЦСКА се обърнаха към Гриша Ганчев и Юлиян Инджов преди финала за Купата

Публика фенове Сектор Г Цска Левски 29

Фенове на ЦСКА публикуваха пост във Фейсбук часове преди финала за Купата на България срещу Арда, в който пише следното:

На вниманието на Гриша Ганчев и Юлиян Инджов

Господа, на 15 февруари Вие обявихте, че прекратявате дейността си в ЦСКА.

Официално не обяснихте конкретните причини, но от изтеклата информация от проведените с фенове и ветерани срещи и разговори, а и от съвпадението във времето с някои изявления, стана ясно, че правите това заради отношението на част от привържениците.

Огорчението и обидата от неблагодарността за свършеното и липсата на подкрепа са напълно разбираеми човешки чувства и всеки има право на своя избор, още повече, че притежаването и ръководенето на футболен клуб в България не носят нищо друго, освен много изразходвани пари, време и нерви. Това с най-голяма сила важи за ЦСКА, който е под постоянни атаки от врагове, недоброжелатели, институции и медии. Но…

Но, когато през 2015 година на стадион „Българска армия“ Вие се срещнахте с хиляди привърженици, не е ставало дума за такова развитие на събитията. Вие получихте кредит на доверие и поехте ангажимент за дългосрочно развитие и възход на славния Червен клуб. Това развитие е в ход и дори най-злонамерените хора не могат да отрекат всичко, което направихте досега за клуба, отбора и материалната база. ЦСКА е жив, излезе от изгнанието във В група, неизменно е в челото на Първа лига и единствен се бори с назначения шампион от Североизтока. Миналата година за пръв път от 10 години влезе в групите на Лига Европа и върна забравеното чувство от победите над отбори като Базел и Рома. Тоест, ЦСКА се връща към същността си. Нищо общо с униженията и финансовите гърчове от предишните години, когато ежегодните проблеми с дълговете и лицензите бяха главна тема в дневния ред на клуба. Сега дневният ред е друг – чакат се и се искат победи, титли, купи и европейски успехи.

Вярно е, че титлата все още липсва и това тежи, предвид гена и историята на клуба/вероятно най-много на Вас/, но това е спорт и нещата не винаги се получават според плана, особено в корумпирано и наредено първенство като българското. Но, когато вървиш в правилната посока, целта рано или късно ще бъде постигната. А ние вървяхме в правилната посока и всеки разумен и верен привърженик на ЦСКА го вижда. Подкрепата към Вас не е спаднала за тези пет години. Това, че няколко десетки или дори няколкостотин души са вечно недоволни, непрекъснато предявяват неотговарящи на конкретната реалност в момента претенции, е напълно в реда на нещата. Не може всички да са еднакви и да цари пълно единодушие. А и едва ли сте очаквали само акламации, когато се захванахте. Но привържениците и симпатизантите на ЦСКА не са няколко десетки или няколкостотин, а стотици хиляди и милиони. Пък и тези няколко десетки или няколкостотин също обичат ЦСКА, злонамерените сред тях са единици.

Би трябвало да си давате сметка, че всичко може много бързо да се срути в настоящата ситуация. Дори самото обявяване на оттеглянето Ви веднага се усети и в настроението и в играта на отбора. А какво ще се случи в бъдеще, може само да се гадае, но във всеки случай няма да е добро.

Помислете и за децата! И тези, които от малки са обикнали ЦСКА и тези, които тренират в Школата. Редно ли е да се отнемат мечтите им?

Обръщаме се към Вас часове преди най-важния мач за годината. Всички искаме и вярваме в победата. Но съдбата на ЦСКА не може да зависи от един резултат.

Съзнаваме, че е много трудно да си върнеш веднъж казаната дума назад. Но има неща, които са над личното его и дори над личното чувство за достойнство. ЦСКА е точно такава кауза, която заслужава всякакви жертви. А и няма нищо недостойно да направиш крачка назад в името на тази велика кауза. Направете го и то без забавяне!

Време е за мъже! Време е за истински Армейци! Заедно сме способни на велики дела!

„ЦСКА – истина и честност


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ