ЦСКА ще се опита да задържи Кери! Армейците може да се разделят с бразилец

ЦСКА - Берое, Греъм Кери

Ръководството на ЦСКА ще предложи нов договор на ирландеца Греъм Кери. Споразумението на червените с 31-го-дишното крило изтича с края на кампанията. Желанието на треньора Любослав Пенев е да продължи да разчита на Кери. Фланговият играч се включи сполучливо в ротацията, която използва специалистът.

Кери бе изпаднал в немилост при предишния наставник Бруно Акрапович, който го ползваше като халфбек. При Пенев обаче той получи необходимата свобода. Греъм е играчът с най-добро центриране в ЦСКА и е един от основните изпълнители на статични положения. Ирландецът се отличи в един от последните двубои на червените – направи 2 асистенции при разгромния успех с 4:1 над Лудогорец на „Армията“.

През този сезон Кери е участвал в 23 шампионатни мача, отбелязал е 1 гол. За купата игра в 2 двубоя, а в Лига Европа записа 4 срещи с едно попадение – срещу БАТЕ Борисов. Бившият играч на Селтик бе привлечен миналото лято. В началото имаше трудности с адаптацията, но постепенно влезе в час. Развръзка относно бъдещето на Кери в ЦСКА ще има до края на месеца. През лятото със сигурност ще има футболисти, които ще напуснат клуба.

От „Армията“ си тръгва капитанът Петър Занев. Договорът на 35-годишния защитник изтича и няма да бъде подновен. Бранителят участва в 17 шампионатни мача през кампанията, но в последните срещи е със статут на резерва, а на няколко пъти дори отпадна от групата. Халфът Тиаго Родригес пък е пред трансфер в Азия – към него има сериозен интерес. Червените вече имат добра негова алтернатива – Федерико Варела. Не е изключено да се стигне и до продажба на бразилското крило Енрике Рафаел.

„Тема спорт“

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ