Часове преди финала: Ясни са 11-те на Белия, бивш играч на ЦСКА ще води атаката на Арда

николай киров белия

Стартовият състав на Арда за утрешната решителна битка за Купата на България срещу ЦСКА на националния стадион на практика е ясен. Старши треньорът Николай Киров няма колебания около 11-те футболисти, на които ще заложи в историческия първи финал в турнира за кърджалийци.

Белия ще разчита на схема 3-4-2-1, която в последните близо два месеца често се налагаше да променя заради множеството контузии в състава. Този път обаче 45-годишният наставник ще разполага с пълния си арсенал от козове. На вратата ще застане националът и носител на купата с ЦСКА през 2011-а Иван Караджов, а триото централни защитници пред него ще бъде Милен Стоев, Алекс Петков и капитанът Пламен Крумов. На пейката ще остане французинът Никола Таравел. Като вътрешни полузащитници пред тях ще действат 23-годишният Лъчезар Котев, който през миналата седмица за първи път получи повиквателна за националния отбор, и Емил Мартинов. По двата фланга в ролята на халф-бекове доверие ще получат Деян Лозев и Александър Георгиев, преминал в Арда именно от ЦСКА през лятото на 2019 г.

Тризъбецът в атака също е без алтернатива. На върха му ще застане Тонислав Йорданов, който допреди 4 месеца беше на „Армията“, а в Кърджали се развихри със 7 шампионатни гола през пролетта. Зад него ще са опитните Спас Делев и Иван Коконов. Първият, който донесе купата на червените през 2011-а при 1:0 над Славия, вече е напълно възстановен от контузия, а вторият изтърпя наказание след червен картон.

Така Арда ще стане третият отбор в последните години, който ще излезе във финала с 11 българи. Преди тях с изцяло български състав излязоха Славия през 2018-а и ЦСКА през 2016 година, като и двата тима триумфираха с трофея.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ