Италианският арбитражен съд се произнесе: Кирил Десподов осъди Каляри

кирил_десподов

Българският национал Кирил Десподов осъди Каляри за неполучени заплати, но не успя да да разтрогне договора си по вина клуба, разкри centotrentuno.com. Нападателят е собственост на тима Серия “А”, а през октомври 2020 година беше преотстъпен на Лудогорец.

Днес Италианският арбитражен съд излезе с решение, че Десподов трябва да получи обезщетение в размер на 48 000 евро. През лятото на 2020 г. българинът точно се беше прибрал в Каляри след наем в Щурм (Грац), но клубът отказа да му плати две заплати – за юли и август.

Оправданието на сардинци е, че заради удължаването на предишния сезон покрай пандемията въпросните два месеца са били част от периода, в който той би трябвало да е играч на Щурм. Интересното е, че самият Десподов претендираше за 34 000 евро, а сега получава – 48 000.

Преди дни се появи информация, че Уест Бромич има интерес към футболиста. Ако той беше успял да прекрати договора си с Каляри, щеше да може спокойно да избира къде да продължи кариерата си като свободен агент. Със сигурност и от Лудогорец биха искали да го задържат. Сега обаче бившият футболист на ЦСКА трябва да се завърне в Каляри. Малко вероятно е обаче там да разчитат на него.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ