Лудогорец тресна Арда преди финала, ВАР се намеси за първите две попадения на „орлите“

лудогорец_арда

Лудогорец победи Арда с 4:1 в мач от първата шестица на 30-ия кръг в Първа лига. Тонислав Йорданов (37) изведе гостите напред в резултата, но Доминик Янков (38), автогол на Никола Таравел (45), Алекс Сантана (57) и Каули Оливейра (87) доведоха до пълен обрат. Ключови намеси при първите две попадения на разградчани имаше системата за видеоарбитраж (ВАР), след като първоначално те не бяха зачетени.

Домакините бяха водени в мача от Станислав Генчев, тъй като Валдас Дамбраускас е в чужбина, за да наблюдава евентуални нови попълнения за следващия сезон.

В 19-ата минута разградчани стигнаха до реална голова възможност. Каули Оливейра беше изведен фронтално срещу вратаря на Арда, но притиснат от Мартин Костадинов, не успя да отправи хубав удар и от тялото на Васил Симеонов, топката излезе в корнер. Останаха съмнения за игра с ръка на Костадинов, но след проверка с ВАР те бяха отхвърлени.

Изненадващо Арда поведе в 37-ата минута, използвайки грешка на капитана Светослав Дяков. Иван Тилев пресече негово подаване пред наказателното поле и с хитър пас изведе Йорданов срещу вратаря Кахлина и голмайсторът не сгреши за 0:1.

Още в следващата минута Лудогорец изравни, след като Доминик Янков бе изведен зад гърба на защитата на Арда и хладнокръвно прати топката зад гърба на Васил Симеонов. Асистент-съдията вдигна флага за засада, но след намесата на ВАР попадението бе зачетено.

В край на първата част отново ВАР излезе на сцената и поправи гаф на съдията Иво Андреев, който необяснимо отмени автогол на Никола Таравел, отсъждайки фаул. Защитникът на Арда надскочи Алекс Сантана при центриране от ъглов удар и в опита си да избие топката, я насочи в собствената си врата. Първоначалното решение на рефера изуми играчите на терена, но след като изгледа ситуацията на монитора, той промени решението си и посочи центъра – 2:1 за Лудогорец.

На почивката треньорът на Арда Николай Киров направи три промени в състава и на терена се появиха Спас Делев, Жуниньо и Алекс Петков. Гостите обаче получиха трети гол в 57-ата минута и това охлади ентусиазма им. Каули Оливейра с перфектен пас изведе Алекс Сантана очи в очи с Васил Симеонов. Халфът на Лудогорец овладя технично и с премерен удар с левия крак покрай вратаря прати топката за трети път в мрежата му.

Три минути направилият отличен мач Каули Оливейра покачи на 4:1. Той бе намерен пред наказателното поле с дълъг пас от Кешеру, преодоля Милен Стоев и с майсторски шут матира вратаря Симеонов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ