Левски удари и Черно море, сините фенове нахлуха на терена след третата поредна победа

левски

Левски успя да спечели с 2:1 домакинството си на Черно море от третия кръг на плейофите за седмото място, осигуряващо класиране на бараж за евротурнирите. Срещу тима на Илиан Илиев „сините“ постигнаха обрат, записвайки третата си поредна победа в първенството.

Илиан Илиев-младши даде преднина на Черно море в 41-ата минута, а само 120 секунди след това Начо Монсалве изравни – 1:1. Бившият защитник на „моряците“ Живко Атанасов донесе трите точки на Левски с попадение в 78-ата минута.

След успеха феновете на Левски нахлуха на терена, празнувайки заедно с футболистите.

Началните минути на двубоя бяха равностойни. В 5-ата минута дойде първата голова ситуация. Черно море получи правото да изпълни пряк свободен удар. Васил Панайотов стреля опасно, a Звонимир Микулич спаси. В 14-ата минута топката се удари в ръката на Ивайло Найденов и варненци поискаха дузпа. Съдията Радослав Гидженов остави играта да продължи.

В 33-ата минута „моряците“ организираха опасна атака. На два пъти защитата на Левски блокира изстрели към Микулич. В 41-ата футболистите на Илиан Илиев успяха да поведат. Леандро Андраде бе изведен по левия фланг, нахлу в наказателното поле и центрира остро по земя към Илиан Илиев, който беше изпуснат от бранителите в синьо и засече отблизо в мрежата на Георги Георгиев – 0:1.

Отговорът на Левски дойде веднага. Не бяха изминали и две минути, когато домакините изравниха. Патрик-Габриел Галчев центрира, а в полето пред Георгиев Начо Монсалве успя да засече атрактивно от въздуха и да се разпише за 1:1.

След почивката играта беше равностойна. Все пак повечето положения бяха пред вратата на Черно море. При едно от тях „сините“ стигнаха до обрата. В 78-ата минута Радослав Цонев центрира от пряк свободен удар, Мартин Райнов бе изпуснат от защитата и засече с глава, Георгиев реагира и спаси, но последва добавка на празна врата на Живко Атанасов – 2:1. Както е известно, защитникът на Левски е бивш играч на Черно море, но ето, че тази вечер се превърна в герой за „сините“.

До края играта продължи да бъде оспорвана, но до нов гол не се стигна и домакините ликуваха.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ