ЦСКА попиля Лудогорец на „Армията“, феновете се скъсаха да хулят Десподов

цска

ЦСКА разгроми с 4:1 Лудогорец в дербито на 29-ия кръг в Първа лига. Двубоят се игра на стадион „Българска армия“, като през второто полувреме над София се изля проливен дъжд. Юрген Матей изведе домакините напред в резултата след четири минути игра. Бисмарк Чарлс удвои в 54-ата минута. Сисиньо намали в 60-ата минута пасива на Лудогорец, но две по-късно Мено Кох отново направи разликата между двата отбора два гола. В последната минута на мача пък Чибота си изкара глупав червен картон, след като оспорва решение на рефера Георги Кабаков. В добавеното време на мача пък Жорди Кайседо от дузпа оформи крайния резултат – 4:1.

ЦСКА започна силно срещата и още в 4-ата минута „армейците“ откриха резултата. Греъм Кери центрира от корнер към Юрген Матей, който с глава не остави никакви шансове на вратаря на Лудогорец.

Домакините създадоха добра възможност след четвърт час игра. Федерико Варела проби отдясно центрира към Бисмарк Чарлс, но ударът му с глава бе отразен от Кахлина.

Лудогорец се окопити в средата на полувремето и в 25-ата минута бе близо до гол. Кирил Десподов стреля по земя от наказателното поле на домакините, но топката премина край левия страничен стълб на Бусато. Кешеру също опита да я засече с шпагат, но малко не достигна на румънеца да стори това.

В 28-ата минута пък Джером Синклер отново се озова вдясно по атаката на ЦСКА и видя прекрасно оставения непокрит свой съотборник Амос Юга в наказателното поле на шампиона. Халфът стреля веднага, но прекалено леко, за да затрудни Кахлина, който спокойно улови. Пет преди края на първата част Светослав Дяков даде страхотен пас към Клаудиу Кешеру. Румънецът овладя с гръб към вратата на ЦСКА, завъртя се и отправи удар към вратата на домакините, но за негово нещастие тя отиде встрани.

Втората част стартира магнетично за домакините, по подобие на първото полувреме. В 54-ата минута „червените“ удвоиха своя актив срещу Лудогорец. Амос Юга раздаде наляво за Греъм Кери, който скочи и с глава изведе Чарлс между централните защитници на „орлите“. Ганаецът сложи десния си крак и прати топката в разградската врата за 2:0.

След точно час игра шампионът на България намали пасива си. Кирил Десподов изведе страхотно Сисиньо зад отбраната на ЦСКА, където крайният бранител овладя и финтира Бусато, за да прати топката в опразнената „червена“ врата – 1:2. Ситуацията при гола бе разглеждана от системата VAR, след като имаше съмнения, че бразилецът е зад гърба на защитата на столичани, но при стопкадъра се видя категорично, че Матей покрива позицията на №4 в Лудогорец.

ЦСКА възстанови аванса си от два гола след 62 минути игра. Федерико Варела центрира топката от пряк свободен удар в наказателното поле на „орлите“ за Мено Кох. Другият нидерландски бранител на ЦСКА насочи необезпокояван с глава към вратата на Лудогорец, а Кахлина не успя да отрази – 3:1.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ