Сензация още в първия мач: Слаб, слаб Дунав яде бой в Бистрица! Тигрите изпуснаха да размажат безобразниците на Орачев!

Витоша Бистрица Дунав Русе (23)

Първа лига започна със сензационен резултат! Аутсайдерът от миналия сезон Витоша (Бистрица) надви с 2:1 гостуващия Дунав, реализирайки 2 гола в рамките на само две минути през второто полувреме. Русенци поведоха след само 4 минути игра, но като цяло направиха изключително слаб мач и не заслужиха да си тръгнат дори с точка от софийския квартал. В последните секунди на двубоя пък реферът Ивайло Стоянов показа три червени картона след сблъсък между играчи на двата отбора.

Витоша можеше да нанесе своя удар само 80 секунди след началото. Остро подаване около дузпата бе пресечено от вратаря Антонов, но топката се озова в Георги Амзин, който веднага стреля. Стражът обаче се бе изправил и блокира изстрела. Рикошетът прати кълбото в краката на Стефан Христов, който също насочи към вратата, но Георги Динков предотврати попадението с правилното си позициониране.

Точно в третата минута и 30-та секунда Дунав поведе. Светослав Ковачев пресече късо подаване в централната зона, напредна до наказателното поле и стреля силно. Вратарят Георгиев опита да улови топката, но тя се отби в гърдите му и отиде на пътя на Ахмед Ахмедов, който нямаше проблеми да я прати в опразнената мрежа за 1:0.

В 15-та минута Светослав Ковачев стреля отдясно на наказателното поле, топката рикошира в бранител и полетя към далечния ъгъл на вратата. Там обаче Георги Купенов се хвърли на шпагат и попречи на Ахмедов да отбележи втори гол. Само 3 минути по-късно Витоша имаше златен шанс да изравни, когато Стефан Христов пусна на първа греда за Милев, който стреля от движение. За негово нещастие топката мина на сантиметри встрани от целта.

В 28-та минута Петко Цанков блокира мощен изстрел на Светослав Ковачев, а 10 по-късно Мартин Ковачев бе на точното място пред голлинията на Дунав, за да спре влизащата във вратата топка след удара на Георги Купенов. В 41-та минута страхотна контраатака на Витоша бе провалена заради твърде слабо подаване към Даниел Кутев.

Домакините започнаха по-активно и втората част, но все така завършващият удар им куцаше. Милев в 58-та минута бе оставен непокрит на точката на дузпата и стреля, но прекалено слабо, за да затрудни Антонов. Само 180 секунди по-късно вратарят на Дунав препъна изскачащия срещу него нападател с №96 и главният рефер Ивайло Стоянов логично отсъди наказателен удар. Потърпевшият Милев застана зад топката и хладнокръвно в центъра на вратата реализира за 1:1.

Минута и половина по-късно Витоша вече водеше! Домакините откраднаха в средата на терена и организираха бърза контра, при която Стефан Христов получи на 10-тина метра от вратата и с безпощаден удар в обратния ъгъл матира Антонов!

Малин Орачев реагира веднага и пусна в игра новия нападател на русенци Глаусио Силва на мястото на незабележимия Иван Коконов.

Дунав се опита да натисне съперника и да потърси изравняването, но безидейната игра в атака продължи и само късметът спаси русенци от инкасирането на трети гол в 80-та минута. Радко Мутафчийски изскочи от задна позиция при корнер и с глава насочи към далечния ъгъл, но топката профуча на сантиметри встрани. Шанс имаше и стражът на бистричани Николай Георгиев, когато негов съотборник отклони топката с глава към собствената си врата, но тя срещна напречната греда, а след това излезе в корнер от протегната ръка на вратаря. В 86-та минута Борислав Балджийски  напредна през центъра и стреля от почти 30 метра, но топката отново удари гредата над Георгиев.

Рикошет след далечен удар на Христов прати кълбото над вратата на Антонов, а в последните секунди на 3-минутното продължение се стигна до сблъсък между Красимир Станоew Анти Рения. Играчът на русенци получи директен червен картон, а жълтият картон за албанеца от Витоша бе втори и той също пое преждевременно към съблекалнята. Ивайло Стоянов изгони директно и Петко Цанков за участието му в разправията.

ВИЖТЕ ТУК ГАЛЕРИЯ ОТ ОБРАТА НА ВИТОША НАД ДУНАВ

За Витоша днешната победа е едва трета, откакто тимът влезе в Първа лига през миналия шампионат. Тогава бяха надвити Черно море в заключителния кръг на редовния сезон и Пирин в баража-реванш за оцеляване. В последния мач за спасение пък Локомотив (Сф) бе победен след дузпи и тази среща не влиза в статистиката на бистричани, които днес показаха различен стил от миналата година, когато залагаха изключително много на игра в защита. Момчетата на Росен Кирилов демонстрираха приятен за окото футбол и тотално надиграха Дунав, който пък показа абсолютно същото като в края на миналия сезон под ръководството на Малин Орачев – бавен футбол, с много брак в центъра на терена, редки, но и безидейни атаки.

Във втория кръг Витошa приема ЦСКА, а Дунав е домакин на Ботев (Враца).

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ