Славия попиля Етър по пътя към оцеляването в елита

Славия

Славия раби Етър с 3:0 във Велико Търново и направи сериозна крачка към оцеляването си в efbet Лига. Радослав Кирилов (54, 69) и Питър Макрилос (81) вкараха головете за столичния тим, който оглавява класирането на долната четворка от втората осмица в плейофите с 30 точки. „Болярите“ са последни в тази група с 22 точки.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров-Джеки, който си отиде от този свят на 62-годишна възраст.

Първият шанс бе в осмата минута, когато топката бе центрирана отдясно в наказателното поле на Славия, където Меси Мезу отправи удар с глава, но покрай дясната греда на вратаря Светослав Вуцов.

На два пъти обаче главният съдия Драгомир Драганов трябваше да разговаря с двамата наставници Александър Томаш и Златомир Загорчич, които имаха претенции към негови отсъждания, но всичко завърши ръкостискания.

В 19-ата минута Димитър Рангелов получи пас от Емил Стоев, но топката му избяга и не успя да нанесе удар, който да затрудни вратаря на домакините Христо Иванов. В 31-ата минута отново „белите“ имаха положение, въпреки че „болярите“ владееха повече топката. Петер Макрилос изпълни свободен удар от голяма дистанция, но не намери целта.

До края на полувремето нямаше кой знае какви интересни ситуация, като Макрилос още веднъж пробва късмета си отдалеч и отново топката премина покрай вратата. В добавеното време на първата част дойде и най-чистото положение до момента. След центриране Мезу свали с гърди за Преслав Боруков, който от близка дистанция шутира, но ударът му бе блокиран от Емил Виячки и Георги Вълчев.

След почивката гостите бяха по-активни и в 54-ата минута заслужено поведоха в резултата. Ертан Томбак напредна по дясното крило и центрира ниско по земя, а вратарят Христо Иванов не успя да пресече топката и тя стигна до Радослав Кирилов, а той да я прати в мрежата за 0:1.

Силната игра на „белите“ продължи и в 69-ата минута Радослав Кирилов реализира много красив втори гол след подаване на Емил Стоев. Домакините имаха шанс да намалят изоставането си в 78-ата минута, но Светослав Вуцов спаси удар с глава на резервата Милчо Ангелов. Секунди по-късно Макрилос завърши контраатака на гостите и прати топката в напречната греда.

В 81-ата минута топката се отби в страничната греда на „виолетовите“ след удар на Радослав Кирилов, но след това стигна до Питър Макрилов и той я прати в опразнената врата за 0:3. Пет минути след това Вуцов спаси удар на резервата Николас Фемия.

До края на мача „виолетовите“ не успяха да стигнат до почетен гол, а „белите“ си тръгнаха заслужено с трите точки и очакват по-спокойно следващите си мачове.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ