Пратиха в историята легендарен рекорд на Люпко Петрович

люпко петрович

Бившият треньор на Левски, Литекс и ЦСКА Люпко Петрович загуби един от най-ценните си рекорди. Това стана факт след победата на Цървена звезда с 6:1 над Златибор. Така „червено-белите“ вече имат 104 отбелязани гола от началото на шампионата.

До момента рекордът за най-много реализирани попадения от един тим в рамките на един сезон се държеше от формацията на „звездашите“ от сезон 1994/95, когато под ръководството на Люпко Петрович са отбелязани 99 попадения.

Както е известно, тимът на Деян Станкович вече си гарантира титлата в Сърбия, но в момента има за цел да атакува върхово постижение в света. Това може да се случи, ако Звезда спечели оставащите си два мача до края на първенството.

Към момента Цървена звезда има 102 точки, а при успехи срещу Бачка на 14 май и срещу Металац на 19 май ще събере 108 пункта от 38 изиграни кръга. Към момента световният рекорд на отбор, спечелил титлата с най-много спечелени точки, се държи от Селтик, който през сезон 2016/17 става шампион на Шотландия с актив от 106 точки от 34 мача.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ