Ботев (Вр) и Монтана ще търсят на всяка цена победата в дербито на Северозапада

ботев враца

Днес Ботев (Враца) приема Монтана в 18:00 часа в дербито на Северозапада. Двата тима се изправят в сблъсък от 3-ия кръг на плейофа за оцеляване в елита. Всеки от тях се нуждае от трите точки, така че можем да очакваме вълнуващ сблъсък.

Врачани имат повод и оптимизъм, след като спечелиха и двете срещи с местния си съперник в редовния сезон. Така те поведоха и в общата статистика между двата тима в елита с 3 победи, 1 реми и 2 поражения.

Хубавото е, че и феновете се завърнаха по стадионите, което ще спомогне да има и нужната атмосфера по трибуните за подобно дерби.

Добрата новина в състава на домакините е завръщането на Валери Домовчийски, който пропусна първите два мача от плейофите заради травма. Същото важи и за Даниел Гаджев и Атанас Зехиров. За сметка на това от сметките отпадна халфа Христо Златински, който е с контузия.

Очаква се треньорът Веселин Великов да заложи на Дамянов на вратата и пред него в защита Зехиров, Миланов, Керчев и Николов в отбрана. Ндайе и Гаджев ще са двамата опорни халфове, а Генов и Атанасов ще стартират на крилата. Атаката ще води Домовчийски, а зад гърба му ще бъде Аясс.

При гостите единственият отсъстващ ще бъде контузения Сенхаджи. Така Атанас Атанасов ще пусне на терена Макенджиев под рамката и в защита Башлиев, Цонков, Михов и Кики. Айтов и Ангелов ще са двойката дефанзивни халфове, а Каменов ще е в ролята на плеймейкър. Минков и Тасев ще оперират на крилата, а в предни позиции ще се разчита на Кръстев.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Дамянов, Зехиров, Миланов, Керчев, Николов, Гаджев, Ндайе, Генов, Аясс, Атанасов, Домовчийски

МОНТАНА: Макенджиев, Башлиев, Цонков, Михов, Кики, Ангелов, Айтов, Каменов, Минков, Тасев, Кръстев


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ