Левски превзе Пловдив! Талант на сините донесе победата срещу Ботев

левски

Левски спечели минимално с 1:0 при визитата си на Ботев (Пловдив) в мач от 28-ия кръг на efbet Лига и за първи път стартира с две победи във фазата на плейофите след въвеждането на този формат през сезон 2016/17. Единственото попадение реализира 17-годишният юноша на „сините“ Марин Петков (21), който се разписва във втори пореден мач. Николай Михайлов пък отчая домакините с редица страхотни спасявания.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендата на ЦСКА и българския футбол Георги Димитров-Джеки, който си отиде от този свят на 62-годишна възраст.

В петата минута Ботев изпълни два корнера, но при нито един от двата не се стигна до опасност пред вратата на Николай Михайлов, който две минути след това спаси диагонален удар на Маркиньос. Секунди по-късно Мартин Райнов опита мощен удар отдалеч, но топката премина над вратата. В 12-ата минута още веднъж Маркиньос опита късмета си с удар от границата наказателното поле, но не намери целта.

В 21-ата минута Мартин Петков даде страхотен извеждащ пас зад защитата на домакините и Марин Петков не остави шансове на вратаря Георги Аргилашки, преодолявайки го за 0:1. Три минути след гола Маркиньос шутира от пряк свободен удар, но Николай Михайлов изби. Две минути по-късно Еспиноса отправи удар с глава и Михайлов без проблеми хвана топката. В 34-ата минута Михайлов се намеси добре с една ръка след удар на Шоколаров. Десет минути по-късно Шоколаров центрира от свободен удар, но Атанас Чернев не реагира добре и не успя да засече топката във вратата на „сините“.

Скоро след почивката Маркиньос подаде към Емануел Току, който шутира от границата на наказателното поле, а Николай Михайлов с върха на ръкавиците си отклони топката в напречната греда.

Домакините се опитаха да наложат натиск, но в 59-ата минута Марин Петков от гостите шутира от воле и топката премина покрай вратата.

В 75-ата минута Николай Михайлов отрази удар на Атанас Илиев, а девет минути по-късно излезе неразчетено напред, но за късмет на вратаря на „сините“ нямаше футболист на „жълто-черните“, който да засече топката и да реализира гол. В последната минута Михайлов направи страхотно спасяване и изби в корнер удар от воле на Маркиньос, а гостите се поздравиха с победата.

След успеха си „сините“ остават трети в първата група на втората осмица с 34 точки, изоставайки на една от Царско село. „Канарчетата“ записаха пета поредна загуба и са последни в тази група от плейофната фаза с 24 точки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ