Наш талант и клубът му постигнаха голямата си цел

филип_кръстев

Българският национал Филип Кръстев ще играе във френския футболен елит през следващия сезон. Това стана факт, след като Троа спечели промоция за Лига 1, побеждавайки Дюнкерк с 2:0 в мач от предпоследния 37 кръг.

Бившият халф на Славия не беше в групата за мача. Откакто се присъедини към Троа, младежкият национал има едва 6 минути в Лига 2.

Съотборниците на Кръстев пропуснаха дузпа в 45-ата минута, изпълнена от Флориан Тардю, но след почивката стигнаха до победата. Точни бяха Алимани Гори в 59-ата минута и Дилан Сен-Люи в 70-ата.

Така Троа изпълни голямата си цел – завръщане в елита. Тимът от „Стад де л`Об” не е играл в Лига 1 от сезон 2017/18, когато завърши на 19-о място. Година по-късно игра в плейофите за промоция, но не успя да се завърне в елита. През миналия сезон пък завърши на четвърто място, но тогава за Лига 1 се класираха само първите два тима и заради пандемията от коронавирус нямаше плейофи.

Троа ще приключи сезона като шампион на Лига 2, защото не може да бъде настигнат от втория Клермон Фуут, който изостава на пет точки и снощи се наложи над Сошо с 3:1.

Шансове за директна промоция има и Тулуза. Тимът на бившия играч на Левски Стайн Спиерингс е трети в класирането, като изостава на 4 точки от Клермон Фуут, но има и два мача по-малко. Днес Тулуза приема застрашения от изпадане По. Евентуална загуба на домакините, ще означава, че Клермон Фуут също влиза в елита.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ