Студен душ за Локо (София)! Янтра удари железничарите насред „Надежда“ и направи Пирин шампион

локомотив_София

Пирин (Благоевград) е шампион на Втора лига! Това стана факт, след като Янтра (Габрово) сензационно победи с 3:1 другия фаворит за елита Локомотив насред София.

Гостите коронясаха „орлетата“ с изненадващата си победа, тъй като до края остават 3 кръга, а те имат 9 точки аванс на върха и са с по-добри показатели в преките двубои със столичните „железничари“.

Те започнаха силно срещата при завръщането на феновете в квартал „Надежда“, след като ръководството обяви и вход свободен за мача, който обаче от празник се превърна в разочарование.

В началните минути вратарят на габровци Иван Гошев направи две ключови спасявания, а впоследствие с 3 асистенции блесна Димитър Видев, за да могат Иван Петков (21), Христо Митев и Тони Иванов (83) да дадат класически аванс на Янтра.

Почетният гол на домакините бе дело на обичайния заподозрян – Светослав Диков, който се разписа в добавеното време.

Той бе точен и при 1:1 в Габрово по-рано през сезона, а днес можеше да открие резултата още в 15-ата минута пред погледа на клубния собственик Иван Василев, но бе спрян от Гошев след удар с глава от малък ъгъл.

Преди това стражът се намеси страхотно и след изстрел на Красимир Милошев, а в 20-ата минута Деян Иванов също пропусна отлично положение.

Янтра шокира Локо в 21-ата минута, когато Димитър Видев центрира от корнер и Иван Петков бе изпуснат от капитана Марио Петков, за да открие с глава 0:1.

Седем минути след ледения душ дойде и втори такъв за домакините, отново след ъглов удар. Този път Видев намери Христо Митев, след чийто изстрел с глава Цветомир Витков докосна топката, но тя рикошира в гредата и спря в мрежата му за 0:2.

До почивката Гошев спаси и воле на Александър Александров, а Педро Ферари стреля над целта. Скоро след паузата пък гол на Красимир Милошев бе отменен заради засада.

В 79-ата минута защитникът на гостите Костадин Гаджалов направи страхотно воле, но Цветомир Витков отговори подобаващо с майсторско спасяване и не позволи Янтра да поведе с класика.

Това обаче се случи в 83-ата минута, когато Тони Иванов завърши хладнокръвно една контраатака на габровци и те записаха трета последователна победа, за да съберат те 28 точки и да са само на 1 от това да си подпечатат оцеляването.

Локомотив (София) остава на втората позиция с 53 точки, на 9 от недостижимия вече лидер Пирин и на 7 от двата отбора с името Спортист във Втора лига, като този от Своге е изиграл и с един мач по-малко.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ