Левски счупи каръка срещу Царско село, Боби Цонев се завърна с гол

Левски

Левски спечели гостуването си на Царско село с 1:0 в първия мач от плейофите за Лигата на конференциите. Младокът Марин Петков (9) даде аванс за „сините“, а завърналият се след контузия Борислав Цонев (88) оформи крайния резултат.

Така Левски успя да съкрати аванса на Царско село на само 3 точки при 5 оставащи мача. „Сините“ са с актив от 31 пункта, докато „царете“ имат 34. Лидер в групата е Черно море с 40 точки.

Първият добър шанс дойде още в 4-та минута. След бърза атака отляво, Марин Петков успя да центрира към Мартин Петков, чийто удар затрудни Джони Пласид, но вратарят се справи.

Преса на Краев в 9-ата минута накара Нганиони да сбърка в половината на домакините, след което последва светкавична контраатака на „сините“, която завърши с гол на Марин Петков. Здравко Димитров изведе 17-годишния младок зад защитата, а той от своя страна със силен диагонален изстрел отбеляза своето дебютно попадение в елита на българския футбол. Този гол прекъсна головата суша на Левски от 6 часа и 14 минути, която беше налегнала тима вefbet Лига. Това е втори гол за Петков през този сезон, след като вече беше точен и за Купата на България при загубата с 1:2 от Славия.

Двата тима си размениха по още един изстрел в следващите минути. В 15-та Здравко Димитров опита късмета си от около 20 метра, но не уцели вратата на Царско село. Минута по-късно Димитър Костадинов също изпробва мерника си отдалеч и не беше никак далеч от страхотен удар.

Костадинов пропусна да изравни 24-ата минута, а секунди след това Балтанов бе изпуснат от защитата в синьо и бившият капитан на Ботев пропусна от пет метра да възстанови равенството.

Голмайсторът Петков също трябваше да получи лекарска помощ, тъй като удари лошо рамото си при падане в наказателното поле. Неговият съотборник Мартин Петков пък пропиля страхотен шанс в 36-та минута, когато останал сам срещу Пласид се опита да го прехвърли, но стражът на Царско село изби с една ръка.

Две минути след рестарта гостите имаха нова сериозна възможност за втори гол. Андриан Краев успя да навлезе в наказателното поле и да стреля от малък ъгъл, но Джони Пласид спаси майсторски.

Домакините отвърнаха в 50-ата минута, като центрирането на Христов не бе парирано добре от Микулич, като се наложи Галчев да избива далеч. Манев пък беше близо до равенството в 52-ата минута.

Голям пропуск с глава направи Костадинов в 60-ата минута, когато не успя да прати топката от няколко метра в мрежата.

В 72-та минута натискът на домакините се усили и пак се стигна до суматоха пред „синята“ врата. След центриране на Андерсон отляво, Лесли Де Са се размина с топката, а Панайотис Лука видя ударът му спасен от Микулич.

Десет минути преди края на мача Борислав Цонев се завърна в игра след тежката травма получена през октомври. Той заени голмайстора в мача и получи аплодисментите от 60-те фенове на Левски. Именно той в 88-ата минута се възползва от подаване, пое дълго, прескочи излезлия Пласид и насочи топката във вратата, оформяйки крайния резултат.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ