Черно море смачка Ботев (Пд) за едно полувреме

черно_море

Черно море постигна убедителна победа с 3:1 срещу Ботев (Пловдив) в първи мач на двата тима от първата група на втората осмица. В нея са още Царско село и Левски, като „моряците“ в момента са седми с 40 точки. „Царете“ имат 34 преди домакинството си на „сините“ (с 28 точки) тази вечер, а Ботев (Пд) остава десети в класирането с 24 точки.

Футболистите на Илиан Илиев отказаха „канарчетата“ още в началните минути на двубоя на стадион „Тича“. В третата Родриго Енрике откри резултата, а две минути по-късно удвои от дузпа. Наказателният удар беше отсъден за фаул на Филип Филипов срещу Илиан Илиев. Защитникът на Ботев получи жълт картон, а в 41-ата и втори след ново нарушение срещу Илиев-младши, оставяйки „жълто-черните“ с човек по-малко.

Преди това Атанас Илиев намали на 2:1, разписвайки се в 25-ата минута с мощен изстрел под гредата.

В 36-ата португалският нападател на Черно море Зе Гомеш също попадна в прегръдките на съотборниците си – 3:1, а през втората част феновете на „Тича“ не видяха други попадения.

Така варненци продължиха с доброто представяне от последните мачове и вече в 7 срещи са без загуба. Ботев от своя страна записа четвърто поредно поражение и вече дори няма шанс математически да се бори за седмото място, даващо право на бараж за Лига Европа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ