Левски на прага на нов антирекорд

левски

Левски започва борбата за седмото място от доста неприятни изходни позиции и момента форма. „Сините“ излизат срещу Царско село, намирайки се на деветото място в таблицата. Отборът, воден от Живко Миланов, взе само една точка от мачовете си в предишните 4 кръга. По-лошото в тях бе, че не успя да вкара гол. Ако и днес не се разпише, Левски ще запише нов антирекорд. Засега той е изравнен.

„Сините“ още два пъти са стигали до 4 поредни срещи в елита, без да се разпишат. Това става за първи път в края на 1955-та и началото на 1956 година, но обхващат срещи от два различни сезона.

Тогава съставът записва 0:0 срещу Спартак Варна в последния кръг на сезон 1955 г. Следват 0:1 отново от Спартак Варна, 0:1 от Ботев Пловдив и 0:0 с Дунав Русе в началото на първенството, проведено през календарната 1956-та.

След този лош период минават 23 години до следващия с 4 ялови срещи. На старта от пролетния дял през 1978/79 Левски отново не се разписва 4 пъти поред. Тогава тимът прави 0:0 с Ботев Пловдив у дома и Черноморец като гост. Губи и най-старото столично дерби от Славия с 0:2, след което отново прави 0:0, този път в Плевен срещу местния Спартак.

Интересното е, че през този сезон, въпреки лошото начало през пролетта „сините“ все пак стават шампиони с треньор Иван Вуцов. Вероятно за крайния успех спомага и феърплеят на тогавашния капитан – покойният Павел Панов. При загубата от Славия с 0:2 той вкарва гол, но си признава, че е играл с ръка и попадението е отменено. И през 50-те, и през 1979-а обаче сериите от по 4 мача без гол са по-малко срамни от сегашната. Това се дължи на факта, че в първите два лоши периода загубите са по-малко от сега. В настоящата серия без вкаран гол те са три, а равенството само едно – срещу Черно море на „Тича“.

През 1956-а ремитата са две, а през 1979-а – цели три. Нова нула и днес обаче ще надмине всичко, включително и най-черните периоди в 107-годишната история на клуба./“Мач Телеграф/


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ