Левски ще се опита да прекърши Царско село при третия си опит

царско_село_левски1

„Искаме гол“ – това е желанието на феновете на Левски и трябва да се превърне в мото на отбора за днешното гостуване на Царско село.

Сините се намират в кошмарна серия – в последните 4 мача не са реализирали, като в тях стигнаха само до едно равенство и след него наредиха 3 загуби.

Последният, който вкара – Найджъл Робърта, вече го няма в състава. Нидерландецът донесе успеха с 1:0 над Славия на 21 март на „Герена“ в 85-ата минута.

След това 6 часа и 5 минути никой от бившите му съотборници не е успял да порази противниковата врата.

След Робърта още четирима чужденци напуснаха, но не защото бяха продадени, а за-щото си тръгнаха заради неплатени заплати – Файсал Рерас, Ребин Сулака, Тома Даске и Насиру Мохамед.

Затова и изборът пред треньорския щаб за днешния сблъсък с Царско село не е голям.

През сезона сините не успяха да победят съперника – загубиха с 0:1 на „Герена“ и стигнаха до 2:2 при визитата си. Днес ще се пробват да го сторят от трети опит. Донякъде добрата новина е завръщането в състава на Начо Монсалве.

Испанският централен защитник не е играл от 13 март, когато бе победен Ботев Враца с 1:3. Тогава той напусна терена с 2 счупени ребра. До него в отбрана ще е Живко Атанасов, а като бекове се очаква да играят Патрик-Габриел Галчев и Драган Михайлович.

В полузащитата ще са Райнов и Илия Юруков, а пред тях ще действат младоците Здравко Димитров, Марин Петков и Мартин Петков. Дилема има за върха на атаката – да се заложи на разочаровалия тотално в Левски мароканец Билал Бари, или да се пробва вариант с Андриан Краев.

Такава дилема имаше и преди дербито с ЦСКА (0:2). В сблъсъка с червените и двамата не се запомниха с нищо. Ако Краев бъде предпочетен, то това ще означава, че Левски ще излезе без типичен централен нападател.

Царско село влиза като фаворит в мача не само заради успешното си представяне срещу сините през кампанията. Отборът е в серия от три поредни победи при новия си треньор Антони Здравков. Сухия обаче има проблеми по окомплектоването на състава за домакинството.

Той няма да може да разчита на двама от централните си защитници – Луис Педро и Иван Бандаловски, както и на офанзивния халф Дилън Мертенс, който се представя отлично през пролетта. И тримата пропускат срещата заради наказания.

Очаква се до капитана Кавдански в центъра на отбраната да застане Марков. В ролята на дефанзивен халф ще е Лъчезар Балтанов, а пред него ще играят Стеванович, Манев, нашумелият напоследък младок Димитър Костадинов, както и Андерсон Кордейро. В атака ще е Стефан Христов.

Царско село има аванс от 6 точки пред Левски. Домакините имат реален шанс да се борят с Черно море за седмото място, което праща на бараж за евроквота.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ