Трио плаши Левски с ФИФА! Сините преговарят с агентите на футболистите

Левски - Лудогорец, Нуно Рейш, Иван Горанов, Мартин Петков, Холмар Ейолфсон, Янис Каргас, Насиру Мохамед, Стайн Спиерингс, Хали Тиам, Найджъл Робърта

Ръководството на Левски води трудни преговори с трима от чуждестранните футболисти в клуба, които вече си събраха багажа от „Герена“. Това са Тома Даске, Фейсал Рерас и Насиру Мохамед. Триото напусна клуба след дербито с ЦСКА. В него Даске и Рерас бяха най-слабите на терена, а Мохамед дори не бе включен в групата.

Чужденците си тръгват заради неполучени заплати. Те не са взимали месечните си възнаграждения от началото на годината. По-рано пред месеца играчите сезираха за проблемите си ФИФА и УЕФА. Това им дава основание да скъсат договорите си.

До снощи от „Герена“ не бяха обявили официална раздяла с тримата. Причинате е, че се опитат да подстигнат разбирателство с агентите за футболистите за разтрогване по взаимно съгласие, а не по вина на клуба. Причината е, че те имат контракти и за следващия сезон и при липса на споразумение Левски ще трябва да изплати всичките им възнаграждения по договор. А в сегашната трудна ситуация сините не могат да си позволят това. В Гана разкриха, че заплатата на Насиру Мохамед е била в размер на 22 хиляди евро. Той беше най-скъпоплатеният футболист в клуба. Местните сайтове цитират агента на играча Юсеф Чибса, който твърди, че всички процедури около късането на договора са спазени, а наред с това ще даде Левски на ФИФА, за да е сигурен, че клиентът му ще си получи парите.

„Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ