Стефан Стефанов остана в историята на щангите в Малайзия

12

Треньорът по вдигане на тежести Стефан Стефанов се прибра във Варна, след като упражняваше професията 15 години в Малайзия. С неговото име ще останат свързани най-големите успехи в историята на този спорт в екзотичната държава.

Ето азиатската равносметка на Стефанов:

„За 15 години пренаписах историята на щангите в Малайзия, след като мои състезатели спечелиха над 150 медала от международни състезания – Игри на Британската общност, Сиа Гейм, Азиатски игри и турнири. Имаме също осмо място на Олимпиадата през 2012 година и 12-то четири години по-късно. Завърнах се, тъй като не издържах повече да работя при такива тежки условия, а и с мюсолмани се работи много трудно. Най-вече заради тяхната религия, която не им позволява да са в оптимална форма заради лишенията от храна и вода по време на празници. Другата причина за моето завръщане, е че не ме осигуряваха за пенсия.

Благодаря на БОГ, че ме опази жив и здрав, тъй като летях по 12 000 – 13 000 км, а три самолета на Малайзия паднаха – един го свали ракета в Украйна, друг изчезна, а трети се разби в океана.

Радвам се, че отново съм във Варна и скоро ще стане ясно с какво ще се занимавам – дали ще съм треньор по вдигане на тежести, дали ще работя в политиката или в сферата на образованието.”

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ