Наближава края на Наско Сираков в Левски!? Феновете: Ние ще изберем новия президент

7 Dni Sport24.04.2021
Левски, Наско Сираков

Наско Сираков е съгласен да преобразува „Левски“ в клуб, в който феновете избират президента заедно с неговия екип, както е в „Байерн“ или „Реал“ (Мадрид).

Настоящият мажоритарен собственик на „сините“ обаче имал съмнение, дали това е възможно юридически.

Това написа във фейсбук бившият председател на тръст „Синя България“.

„Сираков ще направи консултации и другата седмица ще каже дали ще стане и кога“, обяснява Колев, който е имал среща със собственика и с изпълнителния директор в оставка Павел Колев. И доразвива идеята:

„Създава се сдружение. В него членове са клубните членове (освободени от членски внос), взели карта (ако искат, защото е формален акт), и такива, които станат членове. Сдружението придобива 50%+1 от акциите на клуба. То избира свой председател и Управителен съвет, който процедурно се явява и управляващ екип на клуба.

Формално това слага край на всякакви претенции от всеки. Ако някой иска – събира мнозинство и сменя/кандидатира се, управлява, отчита се и т.н. Според моето мнение е необходимо Сираков да джироса 40%+1 от дяловете си и е логично тръстът да джироса на сдружението своите 10%, защото ще е изпълнил чрез това сдружение целта си за структурата на „Левски“, така че няма нужда да притежава акции.

Като цяло от присъствалите от ръководството не чух някакви възражения, напротив – имаше мнения, включително на Павел Колев, в подкрепа на структурна реформа. Самият Сираков потвърди, че това му е целта от първия ден, в който е получил акциите.“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ