Арда не спира да изумява! Кърджалийци удариха Етър в голов трилър и изхвърлиха ЦСКА от Топ 3

арда

Арда победи Етър с 3:2 в двубой от от 25-ия кръг на родната Първа лига. Така кърджалийци изместиха ЦСКА от временното класиране в първенството. „Сините“ са с актив от 45 точки, с 1 повече от „армейците“, които утре приемат Монтана.

Иван Тилев (21) откри резултата, възползвайки се от грешка в защитата на гостите, но в самият край на първото полувреме Миси Мезу (43) възстанови равенството. Възпитаниците на Николай Киров отново излязоха напред в резултата чрез Тонислав Йорданов (73), а шест минути по-късно Милен Желев реализира и трето попадение във вратата на Христо Иванов. В последната минута от редовното време Даниел Младенов намали резултата. Гостите притиснаха съперника си, но резултатът остана непроменен.

Двубоят започна много равностойно, като двата отбора действаха предпазливо и без излишни рискове. От това пострадаха интересните положения пред вратите на Иван Караджов и Христо Иванов.

В 8-ата минута Кольо Станев опита по земя да подаде в наказателното поле към Миси Мезу, но Пламен Крумов пресече подаването и изчисти решително топката. Арда веднага организира бърза контраатака, но острото центриране на Милен Желев бе отразено от Христо Иванов.

Пет минути по-късно Александър Гоергиев и Тонислав Йорданов комбинираха отлично по левия фланг, след което крайният защитник центрира в наказателното поле, но Христо Иванов разчете идеята му и пресече.

В 21-ата минута домакините се възползваха от грешка в защитата на Етър и логично се стигна до първия гол в срещата. В негов автор се превърна Иван Тилев, който елегантно се разписа във вратата на Христо Иванов.

Това не сломи гостите и те опитаха веднага да възстановят равенството. В 23-ата минута Христофор Хубчев отправи далечен изстрел, но топката прелетя над вратата. Веднага след подновяването на играта, Преслав Боруков преодоля Пламен Крумов и Милен Стоев. Нападателят навлезе в наказателното поле и отправи изстрел, но Алекс Петков с великолепен шпагат предотврати опасността.

В 32-ата минута Ловре Кнежевич проби отляво и центрира по земя в наказателното поле към Миси Мезу, след което нападателят отигра технично с пета, но Пламен Крумов блокира изстрела и Иван Караджов не трябваше да се намесва.

Пет минути преди края на първата част Емил Мартинов отправи силен удар от отлична позиция, но опитът на халфа премина над вратата.

В 43-ата минута гостите стигнаха до гол. Христофор Хубчев проби по левия фланг, след което подаде към Гаетан Мезу. Атакуващият футболист на Етър овладя, след което майсторски от въздуха матира Иван Караджов, който не се намеси много добре и топката мина под плонжа му.

На почивката двамата треньори не направиха промени по съставите си и стартиралите двубоя футболисти продължиха да действат на терена и в началото на второто полувреме. В 54-ата минута халфът на домакините Румен Руменов стреля, но кълбото попадна право в ръцете на Христо Иванов.

В 72-ата минута домакините стигнаха до втори гол. Александър Георгиев намери по земя в наказателното поле Тонислав Йорданов, който успя да се разпише от близка дистанция.

Арда стигна до нов гол в 78-ата минута. Иван Тилев бе изведен в наказателното поле на гостите, като вместо да стреля той копна топката към Милен Желев, който на празна врата се разписа с глава за 3:1.

Минута преди края на редовното време Етър върна един гол. След грешка в отбраната на Арда топката попадна в Преслав Боруков. Той успя да подаде към Даниел Младенов, който с мощен удар матира Иван Караджов.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ