Зачеркнат с дебелия флумастер от Ганчев: Не се сърдя! Мечтата му е да види ЦСКА шампион

ЦСКА - Сиренс, стадион "Българска Армия"

Борис Галчев бе специален гост в YouTube канала на фенове на ЦСКА „The Twins“, част от който е и предаването „Извън групата“. 37-годишният полузащитник на Миньор (Перник) представи себе си така:

„Аз съм същият, какъвто бях на 18. Продължавам все така силно да обичам ЦСКА. Ще използвам едни думи на Франческо Тоти: „Можеш да смениш жената, колата, дрехите си, но няма как да смениш любимия отбор“. ЦСКА е клубът на сърцето ми и точка“.

Боби, ти имаш два престоя на „Армията“. Кой оценяваш като по-успешен?

– ЦСКА е най-големият отбор на България. За мен е сбъдната мечта и се наслаждавах на всеки един ден, в който носих червената фланелка. И двата периода бяха много добри. Не ги деля, макар че вторият наклони везните емоционално. Тогава изпитахме истинската любов на феновете.

Онзи сезон е считан за най-романтичният…

– Нормално. Много трудно друг отбор от Трета лига ще спечели купата на България. Имаше голямо обединение между шефове, футболисти и привърженици.

Кой е най-щастливият ти момент в ЦСКА?

– Най-щастливият се надявам да предстои. Иначе до момента това са спечелените две купи (2011 и 2016 година) и Суперкупата на България (2011 година).

Защо беше задраскан с дебелия флумастер от Гриша Ганчев?

– Аз си стоя зад думите в интервюто, което бе посочено за причина за отстраняването ми. Не съм нападал никой. Бях критичен не към чужденците, а към целия отбор, дори и към мен. Това, че ме отстраниха, не може да ме накара да обичам по-малко ЦСКА. С г-н Гриша Ганчев разговори не съм имал. Говорих само с Данаил Ганчев. Стиснахме си ръцете. Приех нещата нормално. Той е човекът, който в момента издържа клуба и както се казва, който плаща, той поръчва музиката. Бях на 33 години. Политиката на клуба е да взима добри чужденци и да развива млади футболисти. Интервюто не беше причината за раздялата ми с ЦСКА. Ръководството така беше преценило. Кой съм аз да търся контакт с г-н Ганчев? Аз съм една малка частица от историята на клуба. Не му се сърдя.

Наскоро Гриша Ганчев обяви, че ще се отказва от ЦСКА. Какво мислиш по този въпрос?

– Той изтъкна като причина някаква декларация. Не вярвам. Знаете в каква държава живеем и че г-н Ганчев е напъван отвсякъде заради клуба. На първата ни среща каза, че мечтата му е да направи ЦСКА шампион. Той е правилният човек за клуба.

Защо Стойчо Младенов напусна ЦСКА през 2015-та и последва невижданият спад? Домусчиев през Манджуков ли разби отбора, или имаше други причини?

– Бяхме на подготовка в Анталия 40 дни. Играехме много силно и бях убеден, че ще станем шампиони. Знаете каква битка се води от отсрещната страна срещу ЦСКА. Още помня есенния мач срещу Марек в Дупница, когато бяхме не заклани, а направо… Започна вторият полусезон. Загубихме от Локо София, а теренът в „Надежда“ бе сякаш сме на морето – с около 70 тона пясък. Имаше голям стимул за Локомотив от друг отбор. Преди втория пролетен кръг Стойчо Младенов влезе в съблекалнята разплака се и каза, че той повече в тази ситуация не може да е треньор на ЦСКА. Последва серията, в която не можахме да отбележим гол.

Направи ли се на контузен през 2012-та за мача за титлата в Разград, а само 2-3 дни по-късно излезе да играеш за националния отбор?

– Много пъти са ми задавали този въпрос. След мача имаше атаки към мен от фенове. Отидох на своя глава на детектор на лъжата и си извадих документ, който го дадох на Стойчо Младенов на лагера в Самоков. Той знае истината. Същата пролет аз играх 10 мача на инжекции, защото имах двустранна херния. Тренирах само преди мач и играех.

Как ти се вижда ЦСКА от 2016-та насам?

Както каза наскоро Любо Пенев, развива се в положителна насока. Добре е, че базата на Панчарево е направена. Това е много важно.

Ще има ли трудности пред ЦСКА във финала за купата?

Бях много щастлив, че отстранихме Лудогорец на полуфинала. Това ми оправи вечерта. Арда играе приятен футбол и са спокойни. Имат опитни футболисти. Там са Делев и Караджов, с които през 2011-та триумфирахме заедно в турнира с ЦСКА. Няма да е лесно, но с Любо начело ще спечелим Купата.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ