Хебър обърна Локомотив (Горна Оряховица) в напечен мач

берое_хебър

Хебър (Пазарджик) постигна изключително важен успех с 2:1 над Локомотив (Горна Оряховица) в първи мач от 28-ия кръг на Втора лига. Тимът на наставника Николай Митов направи пълен обрат, след като губеше с 0:1 на почивката от „железничарите“. Живко Атанасов пропусна дузпа за Хебър в 6-ата минута, а по-късно Владислав Мирчев (36) изведе гостите напред след точно изпълнение на 11-метров наказателен удар, отсъден за нарушение на вратаря Александър Любенов срещу нападателя. През втората част домакините от Пазарджик се мобилизираха и стигнаха до обрата. Живко Петков (52) изравни с много красив гол, а Октай Хамдиев (59) отбеляза втория гол във вратата на Християн Христов.

В 6-ата минута на мача домакините от Пазарджик получиха дузпа за нарушение срещу Георги Търтов в наказателното поле. Удар на Игнатов тупна коварно пред стража Християн Христов, а топката беше моментално атакувана от Търтов. Футболистът на Хебър беше изблъскан в гръб от Даниел Стоянов, което принуди арбитъра Валентин Станчев да посочи бялата точка. С изпълнението на дузпата се нагърби Живко Петков. Нападателят стреля силно, но ударът му срещна напречната греда, а впоследствие топката беше изчистена.

В 24-ата минута Евгени Игнатов изскочи зад гърба на защитата на гостите, но вратарят Християн Христов внимаваше, излезе напред и изчисти. В 36-ата минута и гостите от Горна Оряховица получиха дузпа. Томислав Папазов върна топката назад към вратаря Александър Любенов, но локва забави движението на топката и стражът извърши нарушение в наказателното поле срещу Владислав Мирчев. Зад бялата точка застана потърпевшият Мирчев, който стреля в левия ъгъл на Любенов. Стражът бе близо до това да парира шута, но топката все пак влезе във вратата му.

В 42-ата минута Християн Христов изпусна топката в опита си да я улови. Въпреки че беше извършено нарушение срещу вратаря, играта продължи, а Игнатов не успя да насочи удара си във вратата на Локомотив.

Второто полувреме започна с опасна атака за гостите. Шутът на Мирчев обаче попадна в обсега на Любенов и вратарят на Хебър спаси. В 51-ата минута и Християн Христов трябваше да се намесва. Живко Петков си отвори коридор за удар, но вратарят парира с една ръка. Минута по-късно обаче Петков отбеляза прекрасен гол и до голяма степен се реабилитира за пропуснатата дузпа през първото полувреме. Нападателят стреля бепощадно, след като преди това се обърна чудесно.

В 59-ата минута обратът за домакините стана факт. Шут на Октай Хамдиев извън наказателното поле се отби в крака на Петко Цанков. Рикошетът придаде на топката коварна траектория, която не остави шанс за намеса на Християн Христов.

В 89-ата минута Петко Цанков беше изгонен от игра, след като получи втори жълт и респективно червен картон. Той удари с лакът в лицето Евгени Игантов и логично напусна терена преждевременно.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ