Левски ще бори негативната статистика срещу разклатения Лудогорец

Левски - Лудогорец, Вандерсон, Станислав Иванов

Отборът на Левски посреща Лудогорец днес от 20,45 часа в късния мач от днешната програма на 24-ия кръг в Първа лига.

Сините ще се опитат да се възползват от разклатеното самочувствие на „орлите“, които през седмицата бяха отстранени от ЦСКА в турнира за Купата на България. Срещу Черно море в предишния кръг, завършил 0:0, Левски показа добра игра през първата част, когато създадоха много положения, но липсваше завършващия удар.

Срещу Лудогорец сините ще се опитат да коригират допуснатите слабости. И в този мач Левски ще бъде воден от помощника Живко Миланов. На вратата ще застане Звонимир Микулич, а пред него ще се наредят Патрик-Габриел Галчев, Живко Атанасов, Георги Александров и Найденов. В средата на терена ще действат Даске и Райнов, а вдясно – Михайлович. Отляво на фланга ще напада Мартин Петков. Зад нападателя Билал Бари пък ще действа Марин Петков.

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас няма да разчита на Драгош Григоре и Алакс Сантана, които са наказани. В отбраната вместо Григоре ще стартира Жосуе Са. В халфовата линия пък се завръща капитанът Светослав Дяков. На върха на атаката без алтернатива е Клаудиу Кешерю, след като Ихинио Марин и Пиерос Сотириу са контузени. Левски има много негативна статистика срещу Лудогорец в елита. Двата тима са играли 30 пъти помежду си, като успехите на Левски са едва 4 срещу 20 загуби. Головата разлика пък е 44:18 в полза на разградчани.

Вероятни състави:

Левски: Микулич, Найденов, Атанасов, Александров, Галчев, Даске, Райнов, Михайлович, Марин Петков, Мартин Петков, Бари.

Лудогорец: Кахлина, Недялков, Вердон, Са, Сисиньо, Баджи, Дяков, Десподов, Каули, Текпетей, Кешерю.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ