Славия пречупи Ботев насред Коматево и направи важна крачка към спасението

ботев_пловдив_славия

Славия победи с 1:0 Ботев в Пловдив в мач от 24-ия кръг на Първа лига. Безценният гол за белите вкара Ивайло Димитров още в 14-ата минута. Така Славия направи много важна крачка към оцеляването, намалявайки разликата между двата отбора само на две точки.

Срещата започна с минута мълчание в памет на починалия лекар на Славия д-р Любен Ангелов.

Очаквано домакините стартираха по-активно, но опитите им да бъде намерен тарана Атанас Илиев с дълги подавания бяха лесно разгадани от бранителите на „белите“. От своя страна Славия контраатакуваше при всяка възможност и още в 13-ата минута можеше да поведе в резултата. Включилият се в атака Емил Виячки отблизо стреля с глава, но с чудесен рефлекс Георги Аргилашки изби, а при добавката на Калоян Кръстев се получи рикошет и топката излезе корнер.

Само 60 секунди по-късно Славия откри резултата. Ивайло Димитров засече с плонж центриране на Филип Антовски отдясно и не остави шансове на Аргилашки.

Славия продължи да атакува опасно и в 23-ата минута пропусна да вкара втори гол. Калоян Кръстев с глава от аутлинията върна топката към Макрилос, който шутира веднага, но Работов изби от голлинията.

Четири минути по-късно напрежението се пренесе пред отсрещната врата и домакините пропиляха страхотна възможност да изравнят. За щастие ба белите обаче Петър Патев успя да изчисти топката пред Мите Цикарски във вратарското поле. В 42-ата минута истински снаряд на Филип Антовски от близо 30 метра затрудни максимално Георги Аргилашки. Вратарят на Ботев обаче успя да докосне топката, а след това му помогна и напречната греда.

През второто полувреме Ботев се опита да заиграе по-атакуващо, но положенията отново бяха пред вратата на Аргилашки.

В 60-ата минута Петер Макрилос се пребори за топката отляво и центрира меко във вратарското поле, където защитникът на домакините Младеновски с глава изчисти топката. Две минути след това Емил Стоев проби отдясно и намери Макрилос в наказателното поле, който шутира от движение, но в аут.

При една от редките си атаки Ботев можеше да изравни в 64-ата минута. Атанас Илиев стреля майсторски с глава, но топката кацна на напречната греда. Малко след това отново голмайсторът на „канарчетата“ обстрелва вратата на Славия, след като бе оставен да овладее топката в наказателното поле. Ударът му обаче бе доста неточен и топката излиза в аут.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ