Часът на истината удари! Лудогорец и ЦСКА ще кръстосат шпаги в битка за място на финала

цска_лудогорец

Лудогорец и ЦСКА подновяват днес битката за достигане до финала на турнира за Купата на България, където вече чака Арда.

Двата водещи тима в Първа лига не успяха да се победят преди седмица на „Българска армия“, като завършиха 1:1 и оставиха всичко за реванша в Разград.

Двубоят е изключително важен и за двата отбора. Лудогорец води в първенството и битката за титлата изглежда предрешена. За ЦСКА Купата на България е последен шанс да не изпрати пореден нулев сезон.

Воденият от Любослав Пенев тим трябва задължително да отбележи поне един гол днес, за да заличи допуснатия в София. Очаква се Пенев да направи само една промяна спрямо първата среща. На десния бек ще започне Турицов, а пред него на крилото ще застане Йомов, който ще замени контузеният Синклеър. Централни бранители ще са нидерландците Кох и Матей, а на левия бек ще е Мазику. В атака отново зад Кайседо ще действа Тиаго, който вкара гола в първата среща.

Колегата му Владас Дамбраускас има колебания за защитата. Антон Недялков вече е възстановен от контузия и игра срещу Монтана през уикенда. Очаква се той да е титуляр срещу бившия си тим днес. Така Сисиньо ще остане резерва или ще смени мястото си на десния бек, където обичайно играе Икоко. В центъра на защитата ще действат Вердон и Са. Капитанът Светослав Дяков пък се завръща в групата.

Оптимизмът в лагера на „червените“ е свързан с факта, че те винаги елиминират „орлите“ за Купата. За последно това се случи през 2019 година след 1:0 в Разград в четвъртфиналите.

Вероятни състави:

Лудогорец: Кахлича, Икоко, Са, Вердон, Недялков, Анисе, Сантана, Ману, Каули, Десподов, Кешерю.

ЦСКА: Бусато, Мазику, Кох, Матей, Турицов, Джеферсон, Юга, Енрике, Тиаго, Йомов, Кайседо.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ