Загорчич извежда Славия за първа тренировка след завръщането си

Славия - Ботев Пловдив, Златомир Загорчич

Златомир Загорчич се завърна начело на Славия навръх 108-ия рожден ден на клуба вчера – 10 април.

Сърбинът напусна „белите“ преди седем месеца и половина след отпадането за Лига Европа от албанския Кукеси (на 27 август), като подаде оставка след поражението от ЦСКА на „Армията“ с 0:1 на 30 август миналата година.

Тогава той и ръководството изтъкнаха лични, семейни причини за раздялата.

После столичани бяха поети за втори път от руския специалист Александър Тарханов. След загубата от ЦСКА 1948 с 1:3 в събота вечер обаче той е бил освободен.

Както е известно, заради визови проблеми Тарханов дебютира начело на Славия чак на 18 октомври миналата година при домакинската победа с 1:0 над Левски на стадиона в „Овча купел“.

Представянето на „белите“ при руснака обаче не бе никак убедително въпреки достигането до полуфиналите за купата. А играта – далеч от познатото ниво, наложено от Загорчич.

В 15 мача за първенство столичани бяха спечелили само 4. За кратък период начело на отбора през есента бяха Мартин Кушев и Ангел Славков.

Заги е получил обаждане от ръководството на Славия в събота късно вечерта. Вчера е тръгнал за София, а снощи е имал вечеря с шефовете на клуба.

Днес сърбинът с български паспорт трябва да изведе отбора за първа тренировка, а повторният му дебют ще е във вторник в полуфинала реванш за купата срещу Арда, пише „Тема спорт“.

Първата среща в Кърджали завърши 0:0. Както е известно, именно бившият ни национал донесе купата на „белите“ през 2018 година след победа с дузпи във финала с Левски.

Откакто не бе начело на Славия, името на Загорчич бе свързано с ЦСКА, преди да бъде избран Акрапович, и националния ни отбор преди Ясен Петров, както и със сръбския ТСЦ Бачка Топола.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ