Локомотив (София) излъга Левски в последната минута

166184383_123444316463662_2114197796207513903_o

Борещият се за промоция в елита отбор на Локомотив (София) се наложи с 1:0 при гостуването си на Левски в контрола, която се игра на стадион „Георги Аспарухов“. Единственото попадение отбеляза Валентин Николов в 89-ата минута на двубоя.

„Сините“ започнаха малко по-уверено срещата и първата по-опасна ситуация бе именно за домакините. В 7-ата минута Здравков Димитров получи от Илия Юруков, а по техничен начин крилото си намери пространство за удар, който обаче беше париран от Божидар Митрев.

След половин час игра Драган Михайлович проби добре отдясно и центрира за Димитров, който можеше да стреля от въздуха, но реши да овладява и не се получи по най-добрия начин. Все пак той се справи на далечната греда и върна за Тома Даске, който шутира, но над вратата.

Минута преди края на редовното време на първата част Нико Зиси вкара топката във вратата на Михайлов, но бе отсъдена засада на каращия проби в тима от квартал „Надежда“ при паса на Александър Александров отдясно.

Малко след почивката Левски пропиля златна възможност. Билал Бари проби, преодоля и Божидар Митрев, след което опита да подаде към Стивън Петков, но топката бе изчистена от играч на Локомотив (София).

Локомотив също изпусна невероятен шанс да открие резултата в 72-ата минута. Светослав Диков бе изведен сам срещу вратаря и стреля, но Николай Кръстев изби. Топката попадна в краката на Бабалиев, който обаче я прати високо над опразнената врата.

Най-доброто положение в мача дойде в 76-ата минута, когато Валери Божинов изскочи сам срещу Божидар Митрев и стреля, но Красимир Милошев успя да изчисти топката малко пред голлинията.

Десет минути преди края Илия Димитров се размина на сантиметри от това да засече остро центриране на Найденов отдясно и да вкара във вратата на Локомотив.

Валери Божинов създаде още една опасност за „сините“ в 86-ата минута, след като овладя добре топката в наказателното поле на Локомотив, след което се опита да комбинира с Илия Димитров, но топката стигна до Найденов, който шутира, но Цветомир Витков се намеси и изби в корнер.

Противно на логиката в последните минути Локомотив успя да стигне до победата с попадение на Валентин Николов 89-ата минута, разписал се с глава.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ