Феноменално! Боряна Калейн спечели три титли и бронз в София, Тасева с медал на бухалки

боряна_калейн1

Боряна Калейн спечели три титли на финалите на отделните уреди на Световната купа в София по художествена гимнастика. Към златните си медали на обръч, бухалки и лента тя добави и бронз на топка. Катрин Тасева пък завоюва бронз на бухалки, а на топка остана четвърта.

Калейн, която остана на косъм от титлата в многобоя, бе оценена с 26,150 точки за композицията си на обръч. Втора на този уред остана Анастасия Салос с 26,100 точки, а трета със същия резултат, но по-ниска оценка за изпълнение се нареди победителката в многобоя Линой Ашрам.

Във финала на топка Калейн завоюва бронзовия медал с оценка от 25,500. Победителка на топка стана Линой Ашрам с 26,500, а среброто спечели беларускинята Алина Харнаско, която бе оценена с 25,850 точки. Катрин Тасева остана на косъм от почетната стълбичка, завършвайки четвърта с оценка от 24,400 точки.

Във финала на бухалки Боряна Калейн получи най-високата оценка от 26,100 точки, дори с грешка, което показва сложността на съчетанието ѝ. Втора се нареди младата надежда на Италия София Рафаели с 24,950, а бронзът отиде при Катрин Тасева, която получи оценка от 24,500 за изиграването си.

Във финала на лента Боряна бе безкомпромисна и грабна златото с оценка от 22,150 точки. Втора се нареди Анастасия Салос, която получи 20,600, а бронзовото отличие спечели София Рафаели с 21,350.

Във финалите при ансамблите България вече си осигури титлата на пет топки, като по-късно днес е финалът на обръчи и бухалки.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ