Тити Папазов обяви защо България е в Топ 8 на Европейското

баскетбол - Тити Папазов

Селекционерът на младежкия национален отбор по баскетбол Константин Папазов отчете решаващото присъствие на публиката при ключовата победа над Естония, която изпрати България в Топ 8 на Европейското първенство в София.

„Доволен съм. Реално погледнато ние, Словакия и Естония сме с изравнени възможности. Характерът на момчетата и публиката са причината те да са в първата осмица. Не че е незаслужено. Много тежък момент е, че имаме само един гард, оттам идват проблемите, когато се измори Лъчезар Димитров. Мартин Коцев помага колкото може,“ заяви Папазов пред Bgbasket.com.

„Много борбеност и игра в защита. Реалист съм, в първата осмица отборите са от друга класа. Няма да се откажем, разбира се. Трябва да се успокоим, не можем да се срамуваме от този резултат. Трябва да признаем, че тези отбори са с по-висока класа, но няма да се откажем от амбицията си. Напротив, сега ще ни е по-лесно, българите срещу по-силни отбори играят по-добре,“ допълни той.

„Възможностите им са тези, които показват тук. Сигурно могат и повече, но компенсират с дух и характер. С този процент от тройката няма как да се случват нещата. Трябва да сме признателни за отношението на момчетата. Отборът е подготвен добре и тича много на контраатака, на това отдавам добрия ни процент за 2 точки. При създалата се ситуация трябва не да доволстваме, но да изпитваме някакво удовлетворение. Чувствително отстъпваме, защото резервите ни още не могат да ни дадат спокойствие за по-дълга ротация,“ коментира още Тити Папазов.

„Публиката имаше решаващо присъствие в този кризисен момент,“ завърши той и призова феновете да напълнят зала „Универсиада“ отново в петък следобед, от 18.15 часа.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ