Жалко! Цвети Пиронкова загуби драматично от световната №8 в Маями

цвети пиронкова

Цветана Пиронкова започна мощно срещу световната №8 Арина Сабаленка, но допусна обрат и загуби драматично с 6:0, 3:6, 6:7 (9) след 2 часа и 28 минути игра, отпадайки във втория кръг на турнира на твърди кортове в Маями. Най-добрата българска тенисистка водеше с 5:2 в решителния трети сет, но допусна изравняване и след тайбрек напусна надпреварата.

Пиронкова нямаше много време за почивка, след като първата ѝ среща приключи преди по-малко от 24 часа – победа над украинката Марта Костюк със 7:6, 3:6, 6:3, но въпреки това записа впечатляващ старт срещу представителката на Беларус. В първия сет българката прегази съперничката си и след три пробива спечели категорично с 6:0, но след това нещата станаха далеч по-сложни за Пиронкова. Тя продължи да играе добре и във втората част, повеждайки с 3:1 след нов пробив, но последва срив в играта ѝ Сабаленка взе две подавания на българката, за да обърне нещата в своя полза. В крайна сметка тенисистката от Беларус взе сета с 6:3 и вкара срещата в решителна трета част.

Двете печелеха подаванията си в третия сет до четвъртия гейм, в който Пиронкова проби сервиса на Сабаленка и поведе с 3:1. Представителката на Беларус веднага върна пробива, но последва нов такъв за българката, която го затвърди и дръпна с 5:2. Сабаленка обаче показа характер и също взе подаването на Цвети, за да изравни резултата до 5:5. Двете спечелиха следващите си подавания и се стигна до тайбрек. В него драмата бе пълна и двете многократно пробиваха подаванията си, но в крайна сметка късметът бе на страната на Сабаленка, която след 11-9 точки се класира за следващия кръг.

Следващата опонентка на Сабаленка ще е победителката от мача между Вероника Кудерметова и Даниел Колинс.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ